Potvrđeno iz ''Banje Vrućice'': Hotel na Jahorini preuzimamo do 15. novembra

Datum:

Share post:

Iz Zdravstveno – turističkog centra (ZTC) “Banja Vrućica” potvrdili su danas da su potpisali ugovor o kupovini hotela “Bistrica” na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa firmom “BAT Hotel” Pale ističući da će konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti biti do 15. novembra 2020. godine.

Banja Vrućica kupuje hotel Bistrica koji je zatvoren ove godine nakon što je “Batagon International” odustao od rekonstrukcije hotela.

Iz “Banje Vrućice” nisu otkrili koliko su platili hotel “Bistrica”.

“Dugoročni cilj ove akvizicije je proširenje asortimana turističkih usluga koje ZTC “Banja Vrućica” nudi u svom portfoliu. Na ovaj način ZTC “Banja Vrućica” će nakon stotinu godina postojanja izaći sa svojom ponudom izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, nego i u regionu”, saopštili su iz “Banje Vrućice”.

TESTNA REKLAMA

Kratkoročno, dodali su, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC “Banja Vrućica”, pošto se u zimskim mjesecima zbog epidemije korona virusa i značajnog otkazivanja stranih gostiju, očekuje značajan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine.

“U kontekstu naših razvojnih planova ova akvizicija povećava našu konkurentnost i naše prisustvo na tržištu. Ona predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC “Banja Vrućica” u vidu zimskog, skijaškog turizma i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta i mogućnost prenošenja našeg know-how u oblasti zdravstvenog, velnes i kongresnog turizma na novu destinaciju. Plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka. Nakon završetka zimske sezone izvršiće se detaljnija analiza i donijeti odluka o stepenu sveobuhvatnijih ulaganja na renoviranju hotela”, istakao je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC “Banja Vrućica”.

ZTC “Banja Vrućica” je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine je ostvarila 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

“Batagon” je hotel “Bistrica” kupio 26. novembra 2018. godine za 5,98 miliona KM posredstvom svoje firme “BAT Hotel”.

Prilikom oglašavanja prodaje bilo je definisano da kupac, između ostalog, mora dokazati da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel „Bistrica“ i da dostavi izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.

Međutim, „Batagon“ je prošle godine objavio da će hotel „Bistrica“ raditi i ljetnu i zimsku sezonu, što je značilo da rekonstrukcije neće biti.

U aprilu ove godine “Batagon” je otpustio radnike hotela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...