Potvrđeno: Autoput ide preko Bijeljine

Datum:

Share post:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, nakon sastanka sa nadležnim ministrima u BiH u vezi sa ponudom Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH, izjavio da je usaglašena jedinstvena trasa autoputa i brze ceste Beograd-Sarajevo koja će biti formalno predložena turskim vlastima.
 

Trasa će biti formalno ucrtana u kartu BiH u narednim danima, rekao je Dodik, da bi Predsjedništvo BiH moglo to prihvatiti kao jedinstven prijedlog. Nakon toga, on će biti upućen Turskoj na dalje odlučivanje. 

"Zahvaljujući naporima svih, usaglasali smo da ta trasa ide od Rače, preko Bijeljine, Brčkog, od Lončara prema Tuzli i spušta se prema Sarajevu, ide preko Pala, Rogatice, Višegrada i tu se pravi konekcija za Goražde", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu. 

Srpski član bh. Presjedništva je dodao da će se sve to uklopiti u ono što se već radi u Republici Srpskoj. 

"Ovo je veliki investicioni poduhvat. Preliminarno se govori o tri milijarde evra, sa nekoliko desetina tunela, mostova… Bilo je nepohodno da utvrdimo jedinstvenu trasu", naveo je Dodik. 

TESTNA REKLAMA

On je podsjetio da će Srbija svoj dio autoputa početi graditi u junu prema Kuzminu, odnosno između Beograda i Semberije.

Na sastanku sa Dodikom su bili ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Tninić, ministar prometa i komunikacija FBiH, Denis Lasić, kao i predstavnici Savjeta ministara u tehničkom mandatu, da bi razgovarali o ponudi Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH.

Izvor:atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...