POTRESI U BANJALUČKOJ OPOZICIJI Petković iz SDS uputio otvoreno pismo gradonačelniku, Stanivuković mu odmah odgovorio

Datum:

Share post:

Odbornik SDS u Banjaluci Aleksandar Petković napisao je otvoreno pismo gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, a ovaj mu je odgovorio svojim rezultatima.

Kada smo krenuli u borbu sa ovim nakaradnim sistemom svim srcem i dušom smo stali iza Vas, jer ste počeli beskompromisnu borbu sa sistemom koji uništava naš narod, koji je protjerao naših stotine hiljada sugrađana, rodbine, prijatelja, komšija, kumova, stanovnika “Naše Republike Srpske” da život dostojan ljudskom biću traže daleko odavde, zato što ga nisu mogli ostvariti u svojoj otadžbini počeo je svoje pismo Petković.

Petković govori da je Stanivuković bio brutalan prema političkim protivnicima i čak ih je nazivao teškim riječima koje možda imaju smisla.

– Bez obzira na to uvijek ljude oslovljavam sa gospodine, pa taman bio neko ko to ne zaslužuje. Davali ste razne prefikse gospodinu Đajiću, gospodinu Dodiku i drugima koje tako oslovljavam bez obzira što su svojim djelima učinili život na ovom našem životnom prostoru nepodnošljivim i za to trebaju odgovarati pred zakonom – rekao je Petković.

On ne želi da vjeruje da je Stanivuković promijsnio kurs, rekavši da se on zaklinjao svojim stricem koji je dao život za Republiku Srpsku.

– Danas smo svjedoci brutalnog prekrajanja volje građana i stanovnika Republike Srpske koji su svoje biračko pravo iskoristili na ovim izborima. Da li treba na to da ćutimo jer smo svjedoci da nam masovno naši sugrađani i stanovnici Republike Srpske napuštaju svoja ognjišta i odlaze na put bez povratka sa svojim porodicama daleko izvan svoje otadžbine? – upitao je Petković.

Pita, šta se to promjenilo unazad dvije godine da se sada “ćuti na pljačku, uništavanje svega koje ubija nadu za ovaj naš dobri narod”.

– Da li je naša sveta dužnost da ovo uveliko narušeno društvo vodimo putem oporavka i zaustavljanja i masovnog odlaska ljudi iz “Naše otadžbine” u koju su uklesane kosti njenih najboljih sinova među kojima je i Vaš stric kome ste dali zakletvu mnogo puta da ćete naš narod voditi putem spasenja? Neću ni da pomislim, kamoli da vjerujem da ćete sa toga puta skrenuti – rekao je Petković.

Svima je danas jasno, kaže on, da ovdje izbori postaju besmisleni, jer nisu odraz onoga što narod želi i glasa.

– Ako prihvatite ovako brutalno prekrajanje volje naroda, prekršili ste svetu zakletvu koju ste dali za svoga strica heroja ovoga naroda. Ovo konstatujem i opet kažem neću ni da pomislim kamoli da vjerujem da se to može desiti – istakao je Petković.

On kaže da je odgojen hrišćanski i nikoga ne mrzi, ali ne može, dodaje on, da nijemo posmatra uništavanje našeg naroda upravo od onih koji pripadaju našem rodu.

– Kao što Njegoš davno napisa “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka! – završio je svoje pismo Petković.

“Vama kolača nikad napeći”

Draško Stanivuković mu je odgovorio u komentaru osvrćući se na dosadašnje uspjehe i pobjede njega kao političara.

– Vama kolača nikad napeći.

2018. godine donio sam jedinu pobjedu u opštem porazu opozicije.

2020. donio sam najvažniju pobjedu za opoziciju, mjesto gradonačelnika.

2022. najbolji lični i opšti rezultat, odbrana Banjaluke i Jelena ima najveću podršku. I ovog trenutka niste zadovoljni sa čim?

Umjesto traženja sitničavih mana meni, pogledajte rezultate drugih saboraca, gradova, opština i još mnogo čega – istakao je Stanivuković.

Petković je reagovao na Stanivukovića nakon posljednje pres konferencije koju je on imao juče, gdje je izbjegavao pojedine odgovore i bio izrazito oprezan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...