ŠAROVIĆ: Potrebne reforme u oblasti šumarstva i poljoprivrede

Datum:

Share post:

Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, izjavio je na predizbornom skupu u Sokocu da su Republici Srpskoj potrebne reforme kako bi se nakon izbora živjelo bolje, kako glasi i slogan Srpske demokratske stranke.

“Ono što mi planiramo je agrarni budžet od 180 miliona, što je duplo više od postojećeg budžeta. Кorist od toga posebno će vidjeti mljekari, stočari i ratari, kojih na Romaniji ima veliki broj. Isto tako planiramo reforme u šumarstvu i drvoprerađivačkoj industriji, što je jedna od najvažnijih grana na prostoru Sarajevsko-romanijske regije. Prije svega to znači da će domaći drvoprerađivači imati prioritet u snabdijevanju sirovinom da bi imali dovoljno resursa da bi se bavili svojim poslom, jer će izvoz drvne sirovine biti zabranjen“ poručio je Šarović.

Šarović je dodao da će u sklopu pomoći nerazvijenim opštinama insistirati da one iz budžeta dobiju više sredstava, kao i da se smanje porezi i doprinosi na rad, kako bi bili konkurentniji za investiranje u odnosu na druge veće gradove.

Predizborni skupovi širom Republike Srpske govore da se politička klima promijenila i da će sadašnja opozicija to biti samo do oktobra, rekao je Danko Vučetić, kandidat za narodnog poslanika iz Izborne jedinice 8.

TESTNA REKLAMA

“SDS ima odlične kandidate koji su kadri izvesti promjene u Republici Srpskoj i učiniti da život građana u Srpskoj bude dostojan čovjeka. Кljuč svega su ekonomske reforme, a platforma SDS je jasna po pitanju šta treba da se mijenja”, rekao je Vučetić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...