Potpredsjednici Skupštine Grada : MITROVIĆ I GRADAŠČEVIĆ

Datum:

Share post:

Potpredsjednici Skupštine grada Bijeljina su  Milenko Mitrović iz Pokreta za Bijeljinu i Mustafa Gradašćević iz Stranke demokratske akcije, odlučili su danas tajnim glasanjem odbornici novog saziva lokalnog parlamenta. I za Mitrovića i za Gradaščevića je, u odvojenim tajnim izjašnjavanjima glasao 21 odbornik, dok je 8 bilo protiv. 

Pokret za Bijeljinu i Stranka demokratske akcije su članice Koalicije ,,Dogovor za Bijeljinu'' okupljene oko SNSD.
Za v.d. sekretara Skupštine Grada, javnim glasanjem izabran je Dejan Blagojević.

OPOZICIJA NEZADOVOLJNA?
Prethodno je za prijedlog za njihovo imenovanje usvojen većinom od 22 glasa, koji pripadaju Koaliciji ,,Dogovor za Bijeljinu''.  Osam odbornika SDS i PDP koji čine opoziciju su bili protiv. Ni jedan odbornik se nije javio za raspravu po ovoj tački dnevnog reda.

Predsjednik  Komisije za izbor i imenovanja Skupštine grada Bijeljine, Miroslav Milovanović je podnoseći izvještaj o kandidaturi Mitrovića i Gradaščevića rekao da je za njihov izbor bilo 5 članova Komisije dok su 2 bila uzdržana. 

TESTNA REKLAMA

DOGOVOR?
Opozicija se na početku Konstitutivne sjednice Parlamenta pobunila protiv sastava Komisije za izbor i imenovanja u kojoj je imala jednog člana, ali i protiv rješenja po kojem će rukovodstvo Skupštine činiti isključivo kandidati Koalicije ,,Dogovor za Bijeljinu'', bez kadrova opozicionih partija.

Skupštinska većina je prihvatila prvu primjedbu i u Komisiju za izbor i imenovanja imenovala ukupno dva člana opozicije, ali nije odustala od prijedloga za potpredsjednike Skupštine. Međutim, ni jedan odbornik opozicije nije diskutovao kada je izbor potpredsjednika stavljen na dnevni red.

ODNOS SNAGA
Većinu u Gradskom parlamentu ima Koaliciju ,,Dogovor za Bijeljinu''. Iako su je potpisala 23 odbornika trenutno pravo glasa ima njih 22. Goran Janjić, odbornik SNSD još čeka verifikaciju Centralne izborne komisije BiH. Opoziciju čini 8 odbornika SDS i PDP.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...