Potpisan sporazum u saradnji Investicione fondacije Impakt sa Fakultetom poslovne ekonomije u Bijeljini

Datum:

Share post:

Investiciona fondacija Impakt danas je potpisala Sporazum o saradnji sa Fakultetom poslovne ekonomije u Bijeljini, Univerziteta Istočno Sarajevo i time napravila značajan iskorak u uključivanju akademske zajednice u rad Fondacije i generalno razvoja preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Naime, obzirom da Investiciona fondacija Impakt u Bijeljini već četvrtu godinu provodi sveobuhvatni program podrške preduzetništvu IMPAKT inkubator poslovnih ideja, sporazumom je dogovoreno da se u narednom periodu na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini jedan semestar izučava metodologija preduzetničke obuke IMPAKT inkubatora. Metodologiju je uradio domaći stručni tim Investicione fondacije Impakt i ona je u potpunosti prilagođena našem tržištu i ekonomskim uslovima.

„Metodologa je živa materija, mi je kontinuirano prilagođavamo i dorađujemo kako bismo bili sigurni da je ona u skladu sa trenutnim okolnostima i parametrima koji su specifični na Bosnu i Hercegovinu, a o učinku metodologije i pristupa govori i sama činjenica da je procenat održivoti poslovnih poduhvata koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja 90%“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Izučavanje metodologije na Fakultetu poslovne ekonomije uključivaće i studije slučaja (case studies) biznisa iz Bijeljine koji su podržani u predhodnim godinama kroz IMPAKT inkubator, a koji su uspješni i imaju izvrsno poslovanje. 

„Ponosni smo na činjenicu da imamo poslovne poduhvate iz Bijeljine kao uspješe primjere i da će upravo oni, a ne strane kompanije, izučavati na Fakultetu poslovne ekonomije“ , poručuju iz Investicijske fondacije Impakt.

„Opredjeljenosti Fakulteta poslovne ekonomije je kontinuirano uspostavljanje formalne i suštinske saradnje Fakulteta, poslovne zajednice i fondacija, kroz korištenje najsavremenih metodologija iz date oblasti. Produbljivanje ovakve saradnje je prije svega u interesu studenata“, rekla je prof. dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije.

Investiciona fondacija Impakt osnovana je 2019. godine s vizijom izgradnje jakog preduzetničkog eko-sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju njihovih poslovnih poduhvata i do sada je u 55 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini podržano preko 340 biznisa, a biznisi koje podržimo su uspješni i održivi.  

Dešavanj u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....