POSTOJI VIŠE OD 100 GODINA: Završna lovačka večera LU ''SEMBERIJA'' Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

LU “Semberija” iz Bijeljine osnovano je 1919. godine  , u okviru svojih  17 sekcija,  okuplja oko 1.100 lovaca a gazduje na površini od  43. 000 hektara. Uz podršku Ministarstva poljoprivrede RS i Lovačkog saveza RS grade lovno-tehničke i uzgojne objekte  u svim sekcijama, a posebna pažnja daje se na izgradnju volijere za fazane, pojilišta, hranilišta, solilišta, visokih čeka.

Nakon završetka jedne uspješne lovne sezone, ako i svake godine, lovci Semberije se okupe na završnoj večeri, da  uz drućenje, zabavu, muziku, te naravno i po koju lovačku priču,  obilježe kraj lovne sezone

 
– Sezona iza nas je uspješna i što je najbitnije završena je bez incidenata. Posebno smo ponosni na nagradu "Miša Atanasijević" koja se dodijeljuje najboljem regionalnom udruženju a ova nagrada uručena nam je na manifestaciji "Put ka vrhu" koju organizuje Univerziteta u Novom Sadu, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini predsjednik LU Semberija Vasilije Savić. 

TESTNA REKLAMA

Posebno smo ponosni na izgradnju lovačkih domova. U svakoj  sekciji već imaju izgrađenu  lovačku kuću, a imovina ovog udruženja je procenjena na više od milion maraka.

U Semberiji se, zahvaljujući predanom angažovanju lovočuvarske službe , drastično smanjio krivolov. Godišnje se, u skladu sa Zakonom o lovstvu RS, na ovom području izda desetak disciplinskih mera lovcima koji love u vreme lovostaja ili bez dozvole.


Radenko Božić

Nedavno su, zahvaljujući sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS , kupili kamere za nadzor lovišta i fotoaparat sa velikim zumom koji nam omogućava osmatranje divljači na velikim daljinama. On dodaje da se lovokrađa može sprečiti i prisustvom lovaca u lovištu koji se brinu o divljači, hrane je, održavaju lovno-tehničke objekte.  Krivolov je uređen Zakonom o lovstvu, pojašnjava za Dešavanja u Bijeljini i sekretar ovog Udruženja Radenko Božić. 

U skladu sa Krivičnim zakonom za lovokradice je previđena kazna od 500 do 5.000 KM, a u pojedinom odredbama i kazna zatvora od 6 mjeseci do 3 godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...