POSLANIK ''NIŽEG REDA'': Vukanović je na rukav stavio ŽUTU TRAKU, a OVO je razlog

Datum:

Share post:

Poslanik Nebojša Vukanović došao je danas na sjednicu parlamenta Srpske sa žutom trakom na lijevoj ruci u znak protesta zbog brojnih sudskih procesa koji se vode protiv njega.

Vukanović je kazao da je očito kako postoje podobni i nepodobni poslanici zbog čega će uputiti zahtijev Narodnoj skupštini Republike Srpske o izmjeni Poslovnika.

– Neka se Poslovnikom ozvaniči da mi koji smo izloženi sistematskom progonu i montiranim sudskim procesima pripadamo nižoj rasi u odnosu na one koji su za ovaj sistem podobni – naveo je Vukanović.

On dodaje da je nekim poslanicima sve dozvoljeno, dok se drugi progone.

– Imamo poslanike koji su došli u skupštinske klupe tako što su oštetili javna preduzeća kojima rukovode i u klasičnom su sukobu interesa. Oni nikada nisu nizašta procesuirani dok sam ja jutros zajedno sa poslanikom Draškom Stanivukovićem pozvan u Osnovni sud Banjaluka samo zato što sam izašao ispred skupštine na poziv okupljenih građana – ističe Vukanović.

TESTNA REKLAMA

On kaže da je na tom skupu mirno stajao ispred parlamenta i nije čak progovorio niti jednu riječ, ali ga je sud, ipak, pozvao na ročište zbog remećenja javnog reda i mira.

– Dakle, ja se izvodim pred sud jer sam kao poslanik izašao ispred parlamenta Srpske i stajao mirno – navodi Vukanović.

On kaže da je prethodno imao tri sudska spora u jednom danu, a još jedan je zakazan za petak ujutro.

Vukanović ističe da mu se sudi u Podgorici, Trebinju, Foči, Sarajevu, Sokocu i Banjaluci, te da je u svim slučajevima riječ o montiranim procesima koji za cilj imaju da ga ekonomski unište i ućutkaju.
 

– Jasno je da se radi o organizovanom progonu i da smo Stanivuković i ja označeni kao neki Boni i Klajd, ili neki teroristi. Zato sam stavio žutu traku koja je obilježje čovjeka nižeg reda. To je i u skladu sa onim što je juče rekao poslanik SNSD Ilija Tamindžija na sjednici Etičkog odbora kako on ima pedigre. Dakle, mi smo bez pedigrea, a on je viša klasa i ima neko arijevsko porijeklo. Mi smo očito niža rasa i nemamo takvo porijeklo – istakao je Vukanović.

On kaže da onda skupština treba da legalizuje postojeće stanje i kaže da u njenim klupama sjede poslanici niže i više rase.

Vukanović ističe da ne može da vjeruje da parlament ne reaguje i njemo gleda kako policija privodi poslanike, ili sudovi protiv njih vode postupke, samo zato jer se usude da javno ukazuju na negativne pojave u društvu.

– Ako ja kao poslanik ne smijem javno da govorim i ako sam zbog svojih riječi koje su istinite i dokumentovane izložen sudskim procesima, i ako mi se sudi jer sam izašao ispred skupštine u kojoj radim, onda je jasno da se radi o montiranim procesima. Dakle, nismo svi isti i ovo je moj znak protesta – poručio je Vukanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...