U okviru obilježavanja “Dječije nedjelje”, 9. oktobra 2024. godine organizovana je posjeta učenika Osnovne škole “Meša Selimović” iz Janje Stomatološkoj ambulanti u Janji Doma zdravlja Bijeljina, a u cilju promocije oralnog zdravlja. Posjeta je realizovana u periodu od 9 do 15 časova kada su stomatolozi dr Ivana Dmitruk Miljević, specijalista preventivne i dječije stomatologije i dr Milica Ćirković, opšti stomatolog imale priliku da ugoste učenike od prvog do petog razreda ove škole kao i njihove učiteljice.

Zdravstveno – vaspitni rad je podrazumijevao interaktivno predavanje i razgovor između stomatologa – predavača i djece, na temu zdrave i izbalansirane ishrane kao i pravilnog i redovnog održavanja oralne higijene.

Nakon predavanja svi učenici su dobili priliku da stečeno znanje o pravilnoj tehnici pranja zuba primjene na modelu, kao i da se informišu o održavanju zdravlja usta i zuba kod kuće i u školi podjelom zdravstveno – promotivnog materijala.

Tokom višečasovnog predavanja primjećena je velika zainteresovanost djece svih uzrasta za pomenute teme, veoma dobra komunikacija na relaciji djeca – stomatolog i izrazita želja za iznošenjem ličnih iskustava iz prethodnih posjeta stomatologu.

”Veliku zahvalnost dugujemo menadžmentu naše ustanove na podršci, nastavnom kadru O.Š. “ Meša Selimović” iz Janje kao i roditeljima na odličnom odzivu učenika, te se nadamo dobroj saradnji i u budućnosti”, poručili su izDoma zdravlja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име