Služba za dječiju, preventivnu i opštu stomatologiju Doma zdravlja Bijeljina 24.09.2024. posjetila je predškolsku ustanovu “Petar Pan” kako bi mališane edukovali o važnosti oralne higijene i pravilnog održavanja zdravlja zuba. Tokom posjete održano je interaktivno predavanje prilagođeno uzrastu djece od tri do šest godina.

Cilj predavanja bio je da mališani na zabavan, ali i edukativan način nauče osnovne principe oralne higijene, uključujući pravilno pranje zuba, važnost redovnih stomatoloških pregleda, te uticaj ishrane na zdravlje zuba.

Demonstrirajući pravilnu tehniku pranja zuba na modelu vilice i zuba, djeca su imala priliku vidjeti kako se pravilno četkaju zubi. Nakon demonstriranja oni su aktivno učestvovali u pranju zuba na modelu. Kroz razgovor smo ih upoznali i o značaju redovnih dolazaka i pregleda u našoj ustanovi. Takođe smo razgovarali i zajedno zaključili koja ishrana je značajna za zdravlje naših zuba.

“Kao dječiji stomatolog bila sam prijatno iznenađena da se kroz par improvizovanih pregleda uz pomoć špatule moglo vidjeti da naši mališani vode brigu o zubićima uz pomoć svojih roditelja. Dogovorili smo se da nas posjete i da skupa povedemo računa o zdravlju njihovih zubića” – nakon posjete izjavila je spec. dr Sanjica Mrda, specijalista dječije i preventivne stomatologije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име