PORODIO SUPRUGU U KUPATILU: Sveštenik je ZASUKAO RUKAVE i rekao ''pomozi Bože'' (foto)

Datum:

Share post:

“Ajde Gospode, pomozi, Majko Božija i svi sveti”, bile su riječi koje je paroh Dalibor Stefanović iz Leskovca izgovorio sebi u bradu kada je iznenada počeo porođaj njegove supruge Tamare, šesti po redu za deset godina.

Molitva je pomogla. Dalibor je bio odličan u ulozi babice i svoju djevojčicu Fotinu dočekao je sa čistim peškirom u rukama, klečeći u kupatilu.

Pupčanu vrpcu presjekla je doktorka iz hitne pomoći, koju je pola sata ranije pozvao kada su počeli trudovi.

– Nije bilo mnogo vremena za razmišljanje – počinje priču zadovoljni otac.

 – Od odraslih samo smo nas dvoje bili u kući. Pomolio sam se, zasukao rukave, oprao ruke i uzeo čist i ispeglan peškir i krenuo da porađam.

TESTNA REKLAMA

Nije se kaže, uplašio iako nikada prije toga nije prisustvovao porođaju.

– Znao sam da je Bog sa nama, a u svemu mi je pomogla Tamara jer je sarađivala i brzo se porodila. Kada je izašla glavica znao sam da je sve u redu. Uzeo sam bebu, udario je po leđa i čuo sam plač. Mojoj sreći nije bilo kraja! Tada su mi malo ruke zadrhtale. Oprao sam joj samo lice i u tom momentu je ušla ekipa hitne pomoći, presjekli su pupčanu vrpcu, oprali bebu i otišli smo u porodilište – priča paroh Dalibor, koji je juče oko pola sedam obavio porođaj, a danas se latio svakodnevnih službenih obaveza, spremajući se istovremeno da prekosutra krene za Tunis.

Tamara kaže da je i nju iznenadila brzina i da je imala samo mali strah jer su bolovi došli iznenada i bili veoma jaki.

– Termin porođaja je bio za sedam do osam dana, zato su me trudovi iznenadili. Ušla sam u kupatilo da se sredim i da sačekam hitnu pomoć, ali beba nije htjela da čeka pa se sve odvijalo u kupatilu. Početni strah je brzo nestao kada sam vidjela smireno lice mog supruga, smogla sam snage i opustila se. Nisam zaboravila kako se pravilno diše i kako se gura beba, pa je sve obavljeno veoma brzo – priča Tamara dok odmara na Odeljenju akušerstva u porodilištu Opšte bolnice Leskovac.

Babice kažu da su joj dale apartman, da odmori poslije stresnog porođaja.

– Mada, ona je carica. Sat vremena poslije porođaja ustala je, sredila se i čavrljalja s nama s osmjehom na licu. Izgleda toliko lijepo i mlado kao da nije ni rađala. Sve nas je oduševila – priča babica Pavlina Stojanović sa 27 godina radnog staža,.

Razlika po dvije godine

Stefanovići sada imaju dva sina, od kojih je Simeon sa 9 godina najstariji i četiri kćeri. Posle Simeona rodila se Hristijana, pa Justin, Marija, Krstinja i sada Fotina. Bebici su dali ovo neobično ime po Svetom Fotinu jer se rodila na taj vjerski praznik.

– Sva djeca na svijet su dolazila na po dvije godine, samo smo sa Fotinom napravili pauzu od tri godine. Mi ništa nismo planirali ni u prošlosti, a nećemo ni u budućnosti. Sve je božja volja kome se molimo da nam djeca budu zdrava – priča mlada majka, inače diplomirani psiholog.

Tamara je rođena u Žedniku kraj Subotice, a sa Daliborom iz Leskovca je spojila duhovna muzika na horskim gostovanjima, potom i to što oboje vole tradicionalni način života.

Dalibor je službovao u Bošnjacu kod Lebana, a već tri godine je paroh u Leskovcu i jedan je od najomiljenijih i najcenjenijih popova u leskovačkom kraju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: jugmedia.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Festival romske kulture, tradicije i jezika “BARO DROM“ 25. i 26. avgusta u Bijeljini (foto)

Centar za integrativnu  inkluziju „Otaharin“ i Udruženje žena Romkinja danas su održali konferenciju za medije i najavili predstojeći...

Ema Kovač AK “Atletik“ Bijeljina osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu AP Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 800...

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...