-I dalje tragamo za 57 nestalih boraca i civila sa područja Semberije i  Majevice. Neshvatljivo je da njihova sudbina nije poznata 24 godine. Da li treba da čekamo još 100 godina, da bi saznali istinu?!.. Nadležni ništa ne preduzimaju. Sve se svelo na obećanja iz godine u godinu'', izjavila je za Smilja Mitrović, predsjednica Udruženja nestalih boraca i civila Semberije i Majevice.

Mitrovićeva je izrazila nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija. „Nezadovoljna sam radom nadležnog Tužilaštava BiH i sudija u Sudu BiH. Porodice nestalih civila i boraca ogorčene su što odgovorni za zločine nad Srbima nisu privedeni pred lice pravde i osuđeni  za ratne zločine, za razliku od drugih procesa za ratne zločine nad licima nesrpske nacionalnosti “, istakla je Mitrovićeva.

Udruženje traži od Vlade RS da se više uključi u proces traženja nestalih civila i boraca i da se sve institucije koje se bave procesom traženja nestalih više angažuju kako bi pronašli sve nestale.

 „Neophodno je da Vlada RS traži kontrolu institucija koje se bave traženjem nestalih. Ne trebaju nama obećanja bez konkretnih rezultata'', ogorčena je Mitrovićeva.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info