Vrijedne ruke semberskog poljoprivrednika oduvijek su svojim radom ostvarivale egzistenciju.

Porodica Pejić iz Bijeljine se opredijelila za proizvodnju i uzgoj aronije i kupine. Pored svojih redovnih poslovnih obaveza u Maloj Obarskoj uzgajaju aroniju i kupinu a ove godine posadili su i zasad bijele tamjanike, jedne od rijetkih vrsta vinove loze.

Već sada im je rezervisana kompletna proizvodnja za ovu godinu.

– Prvo je počelo kao hobi, za porodične potrebe, a onda smo krenuli proširenje proizvodnje. Sada proizvodimo čisto kupinovo vino i hladno cijeđenu aroniju. Niti u jednom segmentu ne upotrebljava se bilo kakva vrsta hemijske zaštite, korov plijevimo ručno, okopavamo stabljike, cijedimo prirodnim putem bez bilo kakvih dodataka. Velika je potražnja, zovu nas, traže naše proizvode. Da imamo i mnogo veću proizvodnju mogli bi da realizujemo na tržištu, rekao nam je Spomenko Pejić, nekadašnji fudbalski sudija.

Ovo je samo jedna od semberskih porodica, koja se bavi dodatnim poslom i time povećava kućni budžet.

Njihovi proizvodi već su izazvali interesovanje i kupaca van Semberije koji dolaze da kupe domaće proizvode, provjerenog kvaliteta.

Ovo je još jedna akcija promocije semberskih proizvoda a u narednom periodu, otvaranjem „Semberske kuće“, ovi i drugi autohtoni proizvodi iz semberske ravnice naći će svoje mjesto na tržištu Republike Srpske i regije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име