Porodica Lukić iz Bijeljine DONIRALA ULTRAZVUČNI HIRURŠKI NOŽ bolnici u Bijeljini

Datum:

Share post:

Porodica Lukić donirala je Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Sveti vračevi“ Bijeljina ultrazvučni hirurški nož, ukupne vrijednosti od 70.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora JZU “Sveti vračevi” Milica Lovrić zahvalila je porodici Lukić na donaciji, istakavši da harmonik-skalpel hirurzima jako mnogo znači u radu, jer im skraćuje vrijeme operacije, ali i da smanjuje broj bolesničkih dana, kao i broj postoperativnih komplikacija.
Milica Lovrić

„Donatorske aktivnosti su mjera Vlade RS i Ministarstva zdravlja koji su sadržani i u akcionom planu za osiguranje samoodrživosti zdravstvenog sistema. Zahvaljujući našim prijateljima koji su prepoznali potrebe ove ustanove i potrebe naših građana, zahvaljujući prijateljima koji imaju humano srce, mi ćemo nabaviti opremu koja će podići kvalitet zdravstvene usluge svim građanima Semberije, a i šire. Ovim humanim gestom porodice Lukić i njihovom donatorskom aktivnošću nabavljen je harmonik-skalpel koji  predstavlja jedan najsavremeniji aparat koji ustvari putem ultrazvučne vibracije omogućava denaturaciju proteina u zidu samog krvnog suda i na taj način automatsko presijecanje i koagulaciju”, istakla je Lovrić.

Šef hirurškog operacionog bloka dr Bojan Kenjić kaže da harmonik otvara mogućnost daljeg razvoja laparoskopske hirurgije te da donacija ultrazvučnog hirurškog noža Bolnicu „Sveti vračevi“ uvodi u red kuća u kojima mogu da se rade vrhunske laparoskopske operacije, sa čim se, kako kaže, već započelo u ovoj ustanovi.

TESTNA REKLAMA

Kako kaže, značajna je upotreba ultrazvučnog hirurškog noža i u otvorenim operacijama.

 „Takođe, u otvorenim operacijama ovaj nož omogućava sigurniji pristup svakom narednom oboljenju koje će se liječiti hirurški.  Ne samo što lakše zatvara krvne sudove, već smanjuje oštećenje okolnih tkiva. Oštećenje je svedeno na minimum i  to ne olakšava rad samo ljekarima, nego i pacijentu omogućava brži oporavak i raniji odlazak kući, a samim tim smanjuje i troškove“, istakao je Kenjić.

Kenjić je napomenuo  da harmonik najveću primjenu za sada ima u hirurgiji štitnjače, te da će zahvaljujući ovoj donaciji biti omogućen uspješan razvoj hirurgije štitnjače u JZU „Sveti vračevi“.

Miroslav Lukić kaže da je njegova porodica čula za potrebe i zahtjeve kada je u pitanju JZU “Sveti vračevi”, te da su se odlučili za ovu donaciju sa željom da pomognu građanima Semberije.

“Želim da  zahvalim upravi Bolnice na prijemu i da im poželim da i dalje uspješno rade”, rekao je Lukić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...