Ponovno OTVARANJE Kvantaške pijace u Bijeljini OBRADOVALO poljoprivrednike

Datum:

Share post:

Prema podacima kojima raspolaže Kol centar Agrarnog fonda u Bijeljini na tržištu se pojavio u ovom momentu višak proizvoda. Jedan od gorućih problema muči stočare, stao je otkup i prodaja bikova, ali i prasadi.

Na berbu je pristigao i plastenički krastavac u Semberiji. Zbog pandemije virusa korona i nemogućnosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na otvorenom tržištu u prethodnih dvadesetak dana, veliki poljoprivredni proizvođači su iskoristili mogućnost pa robu prodaju na vlastitim gazdinstvima.

Dobra je vijest da od protekle sedmice radi i Kvantaška pijaca ali uz poošterene higijenske i sve druge mjere. Dok pijaca nije radila, problema je bilo u krugu pijačnog prostora gdje su pojedinci pokušavali da trguju robom i gdje se okupljao veći broj ljudi.

Na bijeljinskoj Kvantaškoj pijaci prodavaca ima, tezge su robom dobro snabdjevene. Prodavci očekuju da će se i kupci vratiti na ovo mjesto tradicionalne ponude i potražnje jer je pijaca nakon dvadesetak dana počela sa radom.

Poljoprivredni proizvođači će tek u narednim danima masovnije na otvoreno tržište, počela je i berba sezonskog povrća na gazdinstvima. Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije promijenjeno je radno vrijeme pijace. Sve kako se ispred ulaza u pijačni prostor ne bi stvarale veće gužve.

TESTNA REKLAMA

Kvantaška pijaca radi uz pooštrene higijenske i druge mjere. Poštuje se razmak među prodavcima od pet metara. Kontrolišu se ulaz i izlaz na pijacu, a svi su obevzni da nose zaštitnu opremu maske i rukavice. Redovna je i dezinfekcija prostora.

Preduzeće AD Grad glavni prihod ostvaruje od rada Kvantaške i stočne pijace te takozvanog buvljaka.

Prvog dana kada je Kvantaška pijaca ponovo otvorena, u pijacu je ušlo oko 160 vozila.

Cijene ulaza na pijacu nisu mijenjane i ostale su na prošlogodišnjem nivou. U upravi preduzeća Grad razmišljaju da u nekom narednom periodu snize cijene za poljoprivredne proizvođače i kupce i to za 20 do 30 odsto.

Podsjetimo, kako bi ublažili problem plasmana domaće robe, u Agrarnom fondu otvorili su i telefonsku liniju, broj 055/206-984 kako bi posredovali između proizvođača i kupaca poljoprivrednih proizvoda. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbijedilo je 550 paketa sa sjemenima i rasadom povrća za bašte do 500 kvadratnih metara, kao i potrebna đubriva za prihranu.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...