Poništen pravilnik Vojina Mitrovića o skupim stikerima

Datum:

Share post:

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Nedžad Branković, koji je nakon razrješenja Vojina Mitrovića, preuzeo tu dužnost, stavio je van snage sporni Pravilnik o registraciji vozila.

Naime, bivši ministar Mitrović, SNSD-ov kadar, stavio je na snagu od 9. septembra novi pravilnik o registraciji vozila prema kojem će se na automobilima koristiti novi RFID stickeri.

Riječ je o skupoj tehnologiji uz pomoć koje je moguće daljinski pratiti lokaciju vozila i pravac kretanja, a u čipu stickera nalaze se brojni podaci o vlasniku vozila i samom vozilu.

Ovo je naišlo na negodovanje i postavljanje pitanja zakonitosti korištenja takvih stikera.

TESTNA REKLAMA

Iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH su istakli da neke odredbe pravilnika nisu primjenjive i da se kose sa drugim postojećim zakonima.

Razlog je, između ostalog, to što bi podaci bili prosljeđivani pravnim licima. Pravilniku se usprotivio MUP KS, a nisu se složili ni u MUP-u RS.

U ministarstvo su zbog toga dolazili inspektori te je reagovala i Agencija za javne nabavke.

Ministar Mitrović, koji je inicirao pravilnik, krajem prošle godine je odstupio sa funkcije državnog ministra zbog dobijenog mandata u Vladi RS. Na njegovo mjesto je privremeno došao SDA-ov zamjenik ministra Nedžad Branković, koji je sada stavio van snage Mitrovićev pravilnik.

„Stupanjem na snagu Pravilnika o stavljanju van snage Pravilnika o registraciji vozila, postupak registracije motornih vozila obavljat će se na način i po postupku propisanom Pravilnikom o registraciji vozila koji je objavljen u Službenom glasniku BiH, br. 69/09, 29/20 i 9/21“, rečeno je iz ministarstva.

Naglašavaju da RFID sticker naljepnice sa čipom neće zamijeniti dosadašnje sticker naljepnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA!?

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...