Pomen poginulim pripadnicima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Bijeljina, na spomen obilježju ispred Policijske uprave Bijeljina, održan je pomen poginulim borcima Odreda.

“Danas smo se okupili ispred spomenika pripadnika 4. odreda Specijalne brigade policije da se poklonima sjenama onih koji su dali ono najsvetije – njihove živote, za stvaranje Republike Srpske, za temelje Republike Srpske. Ujedno, obilježavamo i 30. godina od osnivanja 4. odreda Specijalne brigade policije. Prvog oktobra 1992. godine, predsjednik RS Radovan Karadžić je naložio, a ministar unutrašnjih poslova je naredio da se formira 4. odred Specijalne brigade policije sa sjedištem u Janji kao najelitnija jedinica MUP u sadejstvu sa još osam odreda u sastavu komande brigade. Dobili su zadatak da učestvuju na svim borbenim terenima RS kada je u pitanju zaštita teritorije RS i stanovništva”, rekao je Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije i dodao da ne postoji ratište gdje ovaj Odred nije bio.

Nakon održanog parastosa, polaganjem vjenaca i minutom ćutnje odali su počast poginulim borcima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Bijeljina.

“Ovo je prilika da se prisjetimo poginulih pripadnika 4. odreda Sepcijalne brigade policije, da se prisjetimo njihovih djela, rezultata i da sa ponosom kažemo da ono za šta su život dali mi danas čuvamo, čuvamo tradiciju na njihova djela i imena”, rekao je Ljubiša Borovčanin, ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade policije.

Vijence su na spomenik položili Gradonačelnik Bijeljine, predstavnici Policijske uprave Bijeljina, predstavnici specijalne antiterorističke jedinice MUP RS, predstavnici Boračke organizacije Grada Bijeljina, predstavnici 3. pješadijskog puka RS, Slavenko Ristić, gradski odbor SNSD, predstavnici Komande Specijalne brigade policije RS, predstavnici Centralnog odreda Specijalne brogade policije RS, predstavnici Prvog odreda Pale, predstavnici drugog odreda Šekovići, predstavnici Trećeg odreda Trebinje, predstavnici Četvrtog odreda Bijeljina.

“Danas odajemo počast Odredu koji su bili na svim zadacima koji su se pred njih stavljali 90-tih godina – u onim vremenima kad je bilo bitno sačuvati mnoge živote u odbrambenim akcijama i zadacima. Oni su sve njih uredno završavali u vremenima kada su štitili narod na način da se sačuva najvrednije – njihovi životi”, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...