Policijska uprava Bijeljina do 21. februara sprovodi regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja

Datum:

Share post:

U prostorijama Policijske uprave Bijeljina danas je održana redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za januar 2021. godine. Кonferenciji je prisustvovao načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić, načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić, načelnik Sektora policije Igor Kapikul i inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Кnežević.

Stjepan Terzić, načelnik PU Bijeljina istakao je da je evidentirano 42% manje krivičnih djela u odnosu na uporedni period prošle godine. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela u januaru iz oblasti opšteg kriminaliteta iznosi preko 72%.
„U januaru 2021. godine evidentirano je za oko 52% manje krivičnih dijela protiv imovine, od čega je za 53% manje krivičnih dijela krađe, a za oko 62% krivičnih dijela teških krađa. Dva lica su riješena slobode na osnovu centralne potjernice i dva po osnovu raspisa o traganju, dok je jedno lišeno slobode na osnovu međunarodne potjernice. U oblasti maloljetničke delikvencije prijavljena su dva maloljetnika kao izvršioci tri krivična djela – krađe i zloupotreba narkotika. Narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 42 slučaja i 107 saobraćajnih nezgoda“, rekao je Terzić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da je tokom mjeseca januara 2021. godine evidentirano jedno krivično djelo razbojništva, u oblasti zloupotreba opojnih droga otkriveno je pet krivičnih djela, u oblasti privrednog kriminaliteta pet djela, tri krivična djela koruptivnog karaktera.

„Što se tiče krivičnog djela razbojništva počinjenog tokom januara mjeseca 2021. godine možemo reći da smo određenim metodama, operativnim radom došli do izvršilaca, a bitno je da istaknemo da su najveći doprinos u otkrivanju počinilaca dale kamere koje su postavljene u gradu“, istakao je Gajić.

TESTNA REKLAMA

Igor Kapikul, načelnik Sektora policije istakao je da je tokom januara tekuće godine evidentirano je 42 slučaja narušavanja javnog reda i mira i 56 prekršaja protiv javnog reda i mira izvršenih od strane 54 izvršioca.

„Od ukupnog broja izvršilaca, 13 lica se pojavljuju kao povratnici u izvršenju prekršaja, a za počinjeni prekršaj, policijski službenici su podnijeli pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali 44 prekršajna naloga“, naveo je Kapikul.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Кnežević ocijenio je stanje saobraćaja u januaru 2021. godine kao zadovoljavajuće. Zabilježeno je 107 saobraćajnih nezgoda, od čega pet sa težim tjelesnim povredama i 20 sa lakšim povredama. Sa materijalnom štetom evidentirane su 82 saobraćajne nezgode u kojim je šest lica zadobilo teže tjelesne povrede od čega su tri vozača, tri pješaka i jedan suvozač, 27 je sa lakšim povredama od kojih je najveći broj vozača.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina kretanja, nepropisno odstojanje i vožnja pod dejstvom alkohola. Pod dejstvom alkohola, bilo je 17 nezgoda ili 16%, dok su mladi vozači proizrokovali 12 saobraćajnih nezgoda ili 11%. U januaru mjesecu evidentirano je 3.172 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Putem presretača, evidentirano je 497 prekršaja prekoračenja brzine kretanja od kojih je najveća izmjerena brzina 144 km/h na obilaznici gdje je ograničenje brzine 80km/h.

Policijska uprava Bijeljina u periodu od 15. do 21. februara sprovodi regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmjerena na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih lijekova. Četiri radarska sistema kontrolišu brzinu kretanja na putevima u nadležnosti policijske uprave Bijeljina u mjesecu februaru i biće nastavljene tokom marta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...

Da pređemo na TI – ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: “Istina je negdje između“ (video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, bio je gost emisije “Da pređemo na TI”. Đurđević je za portal...