Policajci odgovorili majku sa djetetom da skoči sa zgrade

Datum:

Share post:

Zahvaljujući povjerenju koje je uspio da zadobije kod Ivane S. (39), policajac Nenad Stanković uspio je da je odgovori od toga da skoči sa zgrade sa djetetom u naručju. U svemu tome podjednake zasluge ima i Stankovićev mlađi kolega Marko Stojičić, koji se trudio oko majke i djeteta, koje je na kraju završilo u njegovom naručju.

Dvojici kolega, bez obzira na dugogodišnje iskustvo u policiji, spasavanje majke i dijeteta od pokušaja samoubistva bilo je prvo u karijeri. Kako kažu, nisu se uplašili, bili su smireni, ali je čitava situacija u najmanju ruku bila nelagodna.

– Za par minuta smo došli na lice mjesta. Odmah smo počeli sa njom da razgovaramo, pitali smo je šta su razlozi za ovakvu namjeru, smirivali je, trudili se da se ne uzbuđuje još više, pošto je bila vidno uznemirena – priča Marko Stojičić.

Njegov kolega Nenad Stanković kaže da je žena govorila da nema povjerenja ni u koga, i da su se trudili da je smire.

TESTNA REKLAMA

– Rekli smo da smo mi sada tu, da nema razloga da brine, da ćemo joj pomoći, zaštititi je – priča Stanković.

Kako je Ivana. S. sa djetetom u ruci stajala na simsu visine do sedam metara, oni su otišli u oližnju prodavnicu gdje su uzeli merdevine, kako bi mogli da se popnu do nje.

Najprije je to učinio Nenad, popeo se uz merdevine, pokušavao da se što više približi.

– Rekao sam joj da se smiri, da ne brine ništa… Pitao sam je da mi preda dijete, ali je ona isprva rekla da ne može. Počeo sam da joj pričam o tome da kod kuće i ja imam kćerkicu godina kao što je njeno, da nema razloga da se plaši. Nakon toga, žena je pristala da mi preda dijete u naručje – priča Nenad.

Sišao je niz merdevine, uznemireno dijete predao svom kolegi Marku, pa se ponovo vratio na sims da ubijedi i Ivanu. S. da siđe. Uspio je i u tome.

U međuvremenu su, pričaju policajci, na lice mjesta došli i vatrogasci i Hitna pomoć, koji su na kraju i ženu i dijete prevezli u bolnicu.

– Nismo bili uplašeni, ali je situacija bila napeta i nelagodna. Kada je kolega spustio dijete, ja sam ga prihvatio, a kasnije predao ljekarima. Nije bilo svejedno, ali o tome nisam razmišljao, samo mi je bilo u glavi da spasimo život djeteta. Tek kasnije su me sustigle emocije – ispričao je Marko, koji je inače peta generacija policajaca u svojoj podrodici.

Ivana S. (39) iz Radničke ulice u Leskovcu pokušala je jutros oko 10 sati da izvrši samoubistvo skokom sa terase u zgradi u kojoj je živjela, i to sa petogodišnjim djetetom!

Dramatičnu situaciju sa katastrofalnim posljedicama spriječil su ova dvojica policajca, koja nisu krila zadovoljstvo što su uspjela da pomognu i njoj i djetetu.

Izvor: blic.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...