''POKUŠAJ PUČA MALE GRUPE LJUDI'': Đokić istakao da uživa povjerenje svih organa SP

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske, Petar Đokić, istakao je da uživa apsolutno povjerenje svih organa partije i da se u SP ne događa ništa.

– Događa se nešto što je posljedica ishitrenog, nerazumnog poteza koga je načinila manja grupa poslanika naše partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada su samoinicijativno, bez najave bilo kom partijskom organu, sami izašli u javnost sa nekim zahtjevima, koji ustvari, kao zahtjevi pripadaju nekom političkom organu koji je za to nadležan – istakao je Đokić gostujući u emisiji Telering na RTRS.

Rekao je da su zatim i organizovali sjednicu Izvršnog odbora i pozvali poslanike da govore na toj sjednici.

– Dali smo im određene spoznaje o tome gdje se trenutno nalazimo, dali im mogućnost da govore. Oni nisu imali hrabrosti da se suoče sa mišljenjem svojih partijskih kolega, napustili su sjednicu i otišli na pres konferenciju – naveo je Đokić u emisiji Telering.

Dodao je da sam taj potez govori da je to sve već bilo pripremljeno.

TESTNA REKLAMA

– Dakle, to je bio jedan direktan pokušaj puča male grupe ljudi koja je imala za cilj da destabilizuje partiju i da na taj način partija bude nepripremljena, obezglavljena pred izbore – smatra predsjednik Socijalističke partije.

Istakao je da je to bio cilj onima kojima ne odgovara rezultat koji je SP dobila na prošlim opštim izborima kada su dobili sedam mandata.

– Izborni zakon BiH je štetan po demokratske procese i principe u ovoj zemlji. Da su ovo mandati kojima upravlja naša politička partija ovo se nikada ne bi desilo – poručio je Đokić.

Naveo je da su iznesene brojne neistine.

– Kažu afera ova, afera ona. Ne znam šta mi sve nisu pripisali. Vjerovatno je to bio uvod u to da bi se ovaj čin, na ovaj način desio –  da dođe do promjena u samom vrhu naše partije. Da se potisnu oni koji imaju podršku i povjerenje članstva – smatra Đokić.

Istakao je da ima punu podršku Ivice Dačića, predsjednika SP Srbije.

– Što se tiče Milorada Dodika, on je rekao da je njemu partner SP i da on uvažava odluke i organe naše partije. To je sasvim dovoljno i to i mi želimo. Da se niko ne miješa u unutrašnja pitanja naše partije – rekao je Đokić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...