Pokret za Bijeljinu dao je punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku protiv koga je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu te pozvao na snažno jedinstvo i punu političku sabornost u odbrani svakog predstavnika Srpske.

„U toj borbi nema povlačenja. Sloboda se osvaja, ona se ne dobija na poklon“, naveo je predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović u pisanoj izjavi.

Naše je pravo, navodi Mitrović, da biramo svoje političke predstavnike, ali je naša i obaveza da te predstavnike iskreno i do kraja podržavamo kada iznose stavove koje smo zajedno dogovorili.

„Srpski narod zapadno od Drine u Republici Srpskoj i BiH ima pravo na svoj politički stav, ali i obavezu da štiti kolektivne interese i uređuje svoj položaj unutar složene zajednice“, naveo je Mitrović, koji poteze Tužilaštva BiH smatra duboko pogrešnim.

On dodaje da pokušaji bilo kakve destabilizacije Republike Srpske, čak i u svjetlu bilo čijih geostrateških politika, moraju naići na jedinstven odgovor, jer je srpski narod jasno rekao da je samo puna sloboda za njega mjerilo života.

„I tu nema povlačenja. Republika Srpska je dana naša kuća. Milorad Dodik je, danas, naš izabrani predsjednik. A oni koji, po ko zna koji put pokušavaju destabilizaciju i unošenje nemira trebaju dobro odvagati moguće političke posljedice“, naveo je Mitrović.

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име