U prepunoj sali Pokreta Uspješna Srpska danas je održano predavanje povodom 10. oktobra, Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Predavanje je održala dr Lukrecija Manojlovic, psihijatar.

– Sjetimo se misli Antona Čehova: “Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu”. Kako bismo bili zdraviji treba da shvatimo da je prevencija pola zdravlja i produžetak života, rekao je u uvodnoj riječi specijalista opste hirurgije, subspecijalista vaskularne hirurgije, dr Nemanja Janković.

– Dobro mentalno zdravlje je od ključnog značaja za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Nažalost, svaka osma osoba u svijetu živi s zdravstvenim problemima vezanim za mentalno zdravlje, koji mogu uticati na njihovo fizičko zdravlje, način na koji se povezuju s drugima i njihov život. Među najčešćim poremećajima, bez obzira na pol i dob su anksiozni i depresivni poremećaji. Budući da je mentalno zdravlje povezano sa tjelesnim, vrlo je važno posvetiti mu više pažnje, istakla je tokom predavanja dr Manojlović.

Čuvajmo svoje zdravlje kako bismo ostvarili svoje želje, ispunili ciljeve i živjeli srećno, neke su od poruka sa današnjeg predavanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име