POKRENIMO BIJELJINU: ISTINA O NERADNOJ NEDJELJI – “LAŽNE VIJESTI“ LJUBIŠE PETROVIĆA

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost partija okupljenih oko Narodne koalicije “Pokrenimo Bijeljinu“ prenosimo u cijelosti:

Partije okupljene oko Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ usvojile su odluku o neradnoj nedjelji i ona ostaje ne snazi i nakon opoziva Ljubiše Petrovića.

Odluka je rezultat inicijative odbornika Republičke stranke Srpske  Danijela Perića da se uvede skraćeno radno vrijeme nedjeljom, a potom u dogovoru sa privrednicima i trgovcima postigne ukidanje rada nedjeljom na teritoriji cijele Republike Srpske.

LAŽ:

Bilbordi na kojima Ljubiša Petrović povezuje sebe i neradnu nedjelju, jer zanemaruje činjenicu da je odluku usvojila odbornička većina oko Koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“, pošto Ljubiša nema pravo glasa u Skupštini. Protiv odluke je glasao jedino Petrovićev SDS.

ISTINA O OPSTRUKCIJI RADA SKUPŠTINE:

Od početka godine, puna dva mjeseca, Petrović i saradnici nisu dostavili ni jedan materijal Skupštini grada Bijeljine, čime su blokirali njen rad i održavanje 20. redovne sjednice.

Skupština je od 2020. do danas usvojila 93% prijedloga iz Kabineta gradonačelnika i poboljšala ih brojnim amandmanima.

Petrović samovoljno i protivzakonito prebacuje sredstva sa budžetskih stavki, nema svojih projekata, nije završio ni one započete prije njegovog mandata. Nije ispunio ni jedina svoja dva predizborna obećanja: ulicu kišobrana i pretvaranje vodotornja u svetionik.

LAŽ:

Jučerašnja izjava predsjednika SDS Milana Miličevića da Petrović „ima viziju“, ali mu prijedloge ne usvaja Skupština. 

Izjava Miličevića o Petroviću, koji se pokazao kao „odgovoran čovjek koji želi da transparentno upravlja sredstvima budžeta, i realizuje projekte koje je obećao“.

Petrović nije ništa obećao niti je šta uradio. Samovoljno blokira rad Skupštine, zaustavlja investicije,  samovoljno raspolaže i troši budžet.

Vijesti u kojima nedostaju ključne informacije ili su namjerno plasirane lažne priče koje se emituju u televizijskom ili radio programu, odnosno dijele posredstvom društvenih mreža, bez prethodne provere, nazivaju se LAŽNIM VIJESTIMA!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...

SELAK: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

Selak: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića Naš narod je u 20. vijeku dao ogroman doprinos...