POKRENIMO BIJELJINU: ISTINA O NERADNOJ NEDJELJI – “LAŽNE VIJESTI“ LJUBIŠE PETROVIĆA

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost partija okupljenih oko Narodne koalicije “Pokrenimo Bijeljinu“ prenosimo u cijelosti:

Partije okupljene oko Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ usvojile su odluku o neradnoj nedjelji i ona ostaje ne snazi i nakon opoziva Ljubiše Petrovića.

Odluka je rezultat inicijative odbornika Republičke stranke Srpske  Danijela Perića da se uvede skraćeno radno vrijeme nedjeljom, a potom u dogovoru sa privrednicima i trgovcima postigne ukidanje rada nedjeljom na teritoriji cijele Republike Srpske.

LAŽ:

Bilbordi na kojima Ljubiša Petrović povezuje sebe i neradnu nedjelju, jer zanemaruje činjenicu da je odluku usvojila odbornička većina oko Koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“, pošto Ljubiša nema pravo glasa u Skupštini. Protiv odluke je glasao jedino Petrovićev SDS.

ISTINA O OPSTRUKCIJI RADA SKUPŠTINE:

Od početka godine, puna dva mjeseca, Petrović i saradnici nisu dostavili ni jedan materijal Skupštini grada Bijeljine, čime su blokirali njen rad i održavanje 20. redovne sjednice.

Skupština je od 2020. do danas usvojila 93% prijedloga iz Kabineta gradonačelnika i poboljšala ih brojnim amandmanima.

Petrović samovoljno i protivzakonito prebacuje sredstva sa budžetskih stavki, nema svojih projekata, nije završio ni one započete prije njegovog mandata. Nije ispunio ni jedina svoja dva predizborna obećanja: ulicu kišobrana i pretvaranje vodotornja u svetionik.

LAŽ:

Jučerašnja izjava predsjednika SDS Milana Miličevića da Petrović „ima viziju“, ali mu prijedloge ne usvaja Skupština. 

Izjava Miličevića o Petroviću, koji se pokazao kao „odgovoran čovjek koji želi da transparentno upravlja sredstvima budžeta, i realizuje projekte koje je obećao“.

Petrović nije ništa obećao niti je šta uradio. Samovoljno blokira rad Skupštine, zaustavlja investicije,  samovoljno raspolaže i troši budžet.

Vijesti u kojima nedostaju ključne informacije ili su namjerno plasirane lažne priče koje se emituju u televizijskom ili radio programu, odnosno dijele posredstvom društvenih mreža, bez prethodne provere, nazivaju se LAŽNIM VIJESTIMA!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...