POJAVIO SE AUDIO SNIMAK: Pilot upozoren da je letio prenisko, a onda je NAPRAVIO FATALNU GREŠKU

Datum:

Share post:

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant poginuo je jučer u stravičnoj helikopterskoj nesreći koja se desila u blizini Los Angelesa.

U helikopteru poret legendarnog košarkaša bilo je još osam osoba među kojima je i njegova 13-godišnja kćerka Gianna, te nažalost niko od njih nije uspio preživjeti.

Policija je potvrdila da uviđaj još uvijek traje, ali svi sumnjaju da je glavni uzrok bila gusta magla. Iz policije su potvrdili da su prizemljili sve svoje helikoptere u nedjelju ujutro jer zbog guste magle je bilo preopasno za let.

No, helikopter u kojem je bio Kobe i njegova kćerka je poletio i pored upozorenja. Američki TMZ objavio je i audio snimak između kontrolnog tornja i pilota Kobejevog helikoptera.

Odmah je bilo jasno da on zbog magle nema dobar pregled, te je tražio pomoć. Na snimku se čuje kako iz kontrolnog tornja govore da helikopter kruži već 15 minuta, te da su tražili neki izlaz iz ove situacije.

 

Međutim, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pred nesreću. On je išao prenisko i pored upozorenja iz kontrolnog tornja, te je krenuo prema planinskom dijelu i ubrzo nakon toga je udario u planinu.

 

 The flight map shows how the helicopter circled for around 15 minutes and tried to turn before crashing

Pilot je probleme s maglom prijavio dok su letjeli iznad zološkog vrta LA, te su kružili najmanje šest puta i letjeli veoma nisko na visini od oko 500 metara.

Iz kontrolog tornja se čulo upozorenje da moraju povećati brzinu i izbjeći brdoviti dio, ali je pilot uradio upravo suprotno jer zbog guste magle nije jasno vidio gdje se nalazi. Pilot je naglo povećao visinu, jer je očito vidio da je planina ispred njih, ali nažalost tragediju nije uspio izbjeći.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportsport.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF “Radnika” šampioni regularnog dijela

Saopštenje KMF “Radnik MD Shop” prenosimo u cjelosti: “Prije početka sezone zacrtali smo cilj da napravimo jaku, kvalitetnu okosnicu...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...