PODVIG LJEKARA U VALJEVU: Kost sa noge presadili na podlakticu

Datum:

Share post:

Tim doktora uspeo da složenim hirurškim zahvatom spase ručni zglob zahvaćen agresivnim tumorom. Ova zahtevna operacija dosad izvođena uglavnom u velikim kliničkim centrima.
 

Na Ortopediji Opšte bolnice u Valjevu presađena je manja kost potkolenice na podlakticu koja je bila zahvaćena tumorom. Time je veoma mladom pacijentu sačuvan zglob šake i omogućeno ozdravljenje.

Ovo je, inače, jedan od prvih ovakvih zahvata koji je urađen van kliničkih centara. Neuobičajenu hiruršku intervenciju izveli su dr Aleksandar Vukićević, načelnik Ortopedije Opšte bolnice u Valjevu, i dr Aleksandar Đorđević, supspecijalista ortopedske onkologije.

– Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa Institutom za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", mogli smo da u našoj ustanovi obavimo ovakvu vrstu operacija – kaže dr Aleksandar Vukićević. – Veoma je bitan kvalitetan zajednički rad ortopedije, patologije i anestezije valjevske bolnice, kako bi se izveo ovaj medicinski značajan i zanimljiv zahvat.

TESTNA REKLAMA

Prema rečima dr Aleksandra Đorđevića, ovakve hirurške intervencije podstrek su razvoju medicine u Srbiji, ali i dokaz da postoje ustanove koje mogu pacijentima da omoguće izlečenje. Ovakve operacije, ističe, nemaju alternativu.

– U ovom slučaju u pitanju je bio agresivni tumor ručnog zgloba i rekonstrukcija je bila veoma komplikovana – ističe dr Đorđević. – Radi se o mladom čoveku, a intervencija će sačuvati njegovu životnu i profesionalnu budućnost. Nadamo se da će operacija biti uspešna, jer u ortopediji postoperativni tok zahteva vreme da bi se postigla potpuna funkcionalnost. U ortopediji se taj period meri godinama.

STANDARD
– Dugogodišnja  saradnja ustanova omogućava da osvajamo nove hirurške metode – kaže dr Zoran Đurić, v. d. direktora Opšte bolnice Valjevo. – Na Ortopediji trenutno radi nekoliko mlađih lekara i nadam se da će oni u budućnosti doprineti da ovakvi zahvati postanu standard u valjevskoj bolnici.

Izvor: novosti.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...