„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih 29, koji borave na sedmodnevnom kampu „Nikole Tesle centra“ na planini Gučevo u Srbiji.
Ovaj kamp pohađaju djeca od pet do 12 godina a njihov odlazak sufinansirala je opština Ugljevik sa 8.550 KM.
Autor NTC sistema učenja doktor Ranko Rajović iz Novog Sada kaže da svaka smjena broji od 70 do 80 mališana i da je prioritet da misle i da njihov mozak radi.
-Djeca imaju aktivnosti od 7.00 časova ujutru do 21.00 sat uveče. Imamo radionice na kojima ih naučimo kako lakše da uče u školi, savladaju gradivo, da lakše povežu informacije. Radimo i poligone jer smo vidjeli da su nam djeca sve nespremnija-pojasnio je Rajović.
On je istakao da se NTC program učenja radi u dvadeset država u Evropi.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić  izrazio je zadovoljstvo što djeca mogu da u divnom ambijentu i atmosferi pohađaju NTC sistem učenja.
-Poklanjamo posebnu pažnju našim porodicama, a sufinansiranje boravka djece na NTC kamp jeste vid pomoći porodicama. Posebno je važan ovaj kamp gdje naši najmlađi sugrađani stiču određena znanja i vještine-rekao je Perić.
Opština Ugljevik, podsjetio je Perić da finansira besplatnu Školu sporta, fudbala, košarke, plivanja i sve aktivnosti koju su vezane za djecu te da nagrađuje najbolje učenike.
-Naš cilj je da porodični život u našem Ugljeviku bude još bolji i kvalitetniji sa pažnjom na djecu-zaključio je Perić.
Asistent na NTC kampu Mladen Stevanović iz Ugljevika rekao je da je kamp na Gučevu idealno mjesto gdje djeca nauče kako da poštuju sebe i druge, svoje i tuđe vrijeme kao i pravila ponašanja.
-Uče se razvijanju timskog duha, samopouzdanju, a stvaraju prijateljstva koja će trajati cijeli život. Djeca su po cijeli dan u prirodi, planinare, vježbaju na poligonima. A pohađaju i radionice sa autorima NTC učenja Rankom Rajovićem i Urošom Petrovićem-rekao je Stevanović.
On je dodao da će detaljan izvještaj o svakom djetetu, u čemu se ističe, a gdje je potreban dodatan rad, po završetku kampa dobiće roditelji.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...