Podrška Bijeljine majevičkim opštinama u izgradnji planinskog turističkog kompleksa

Datum:

Share post:

Sedam lokalnih zajednica iz sjeveroistočnog dijela BiH –Bijeljina, Ugljevik i Lopare iz Republike Srpske i Tuzla, Sapna, Teočak i Čelić iz Federacije BiH razmatraju mogućnosti učešća u zajedničkom projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etno-selom na majevičkom lokalitetu Busija.

Ovim povodom u Bijeljini su se danas sastali gradonačelnik Mićo Mićić i načelnik Opštine Lopare Rado Savić, koji su razgovarali o detaljima realizacije ovog projekta.

U planu je da se kompleks gradi na površini od nekoliko desetina hektara na 840 metara nadmorske visine. Na taj način bi Busija dobila šansu da postane turistički biser regiona, ali i tačka vezivanja i saradnje, imajući u vidu da preko nje prelazi međuentitetska granica.

Riječ je o ozbiljnom turističkom projektu u okviru kog je u planu izgradnja hotela, bungalova, trim-staza, skijališta, šetališta i brojnih drugihsadržaja. Prvi infrastrukturni radovi planirani su već na proljeće.

TESTNA REKLAMA

Ovaj projekt biće od koristi Majevičanima, ali i stanovnicima Semberije, očekuje prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

– Svi projekti koji se doprinose razvoju uvijek će biti pozdravljeni od Gradske uprave i mene lično, a posebno veliki infrastrukturni projekti za koje očekujemo da će se u narednom periodu početi raditi – istakao je Mićić.

Načelnik Lopara Rado Savić smatra da je ovaj projekat izuzetno važan jer spaja, a ne razdvaja ljude.

– Zahvalni smo privrednicima koji su spremni da ulože u otvaranje novih radnih mjesta i razvoj realnog sektora što će oživjeti majevički kraj, kako zbog zapošljavanja, tako i zbog razvoja sela i poljoprivrede, jer bi za jedan takav turistički kompleks bilo potrebno dosta domaće zdrave hrane – uvjeren je Savić.

– Vjerujemo da možemo da izgradimo turistički kompleks koji bi bio jedan o najboljih u ovom regionu, ali i da damo šansu ljudima na Majevici i okolnim lokalnim zajednicama da sarađuju, zarađujući od toga – naveo je u ranijoj izjavi idejni tvorac projekta Svetozar Ostojić, koji je i direktor, odnosno, vlasnik preduzeća „Mega drvo" iz Bijeljine.

Izvor: Gradska uprava

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...