Podgorica progoni još 20 sveštenika!?

Datum:

Share post:

„Nalog MUP-a Crne Gore kojim se otkazuje gostoprimstvo za više od 30 nerezidentnih sveštenika i monaha, koji službuju u nekoj od četiri Eparhije SPC u državi Crnoj Gori, nastavak je protivpravnih radnji kojim se nastavlja progon sveštenstva i monaštva, posebno Mitropolije i crnogorsko-primorske“, rekao je Džomić za „Politiku“.

On je izrazio čuđenje zbog ovakvog postupanja MUP-a Crne Gore, jer je tokom prethodne dve godine u redovnom i uobičajenom postupku, svim ovim osobama odobravan privremeni boravak na osnovu obavljanja svešteničke službe.

„Tokom nekoliko prethodnih mjeseci dobili smo više od deset rješenja MUP-a kojim se našim sveštenicima, monasima, mohaninjama i svešteničkim porodicama odbija produženje privremenog boravka u Crnoj Gori na osnovu obavaljanje verske službe“, navodi Džomić, inače koordinator Pravnog savjeta Mitropolije i pravnog zastupnika svih sveštenika i monaha.

U međuvremenu, ukazuje, nije promijenjen nijedan propis u Crnoj Gori.

TESTNA REKLAMA

„Smatram da takvo postupanje MUP-a nije motivisano pravnim nego političkim razlozima. Ne razumijem zašto resor na čijem je čelu Mevdludin Nuhodžić pokreće takvu sinhronizovanu akciju koja nema nikakve veze sa pravom i činjenicama“, kaže on.

Džomić navodi i da je pravni tim mitropolije uložio žalbe na ovakva rješenja, ali da je svaka odbijena, te da su nove žalbe poslate na dresu Upravnog suda.

Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS osvježenje s povremenom kišom

Osveženje sa povremenom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ujutru će na severu biti oblačno uz povremenu kišu, u...

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...