Počinje ugradnja nadzora od 16,6 miliona na autoputu Banjaluka – Gradiška

Datum:

Share post:

Postavljanje kamera, SOS telefona, svjetlosnih znakova, detektora na autoputu Banjaluka – Gradiška konačno bi mogla da počne, jer su „Autoputevi RS“, nakon sedam mjeseci, uspjeli da izaberu firme koje će biti zadužene za nadzor nad ovim milionski vrijednim poslom.
 

Iako su „Autoputevi RS“ još polovinom prošle godine firmama „Planetsoft“ i „Telegroup“ iz Beograda i Banjaluke dodijelili 16,6 miliona KM vrijedan ugovor za nabavku i ugradnju opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu saobraćaja na autoputu Banjaluka – Gradiška, taj posao nije mogao početi jer se čekao izbor firme koja će biti zadužena za nadzor nad tim radovima.

Tek nakon sedam mjeseci „Autoputevi“ su uspjeli da taj tender privedu kraju i firmama iz Srbije i Italije „LIGA 37“ i „DBA Progetti“ dodijelile ugovor za nadzor nad ugradnjom opreme autoputu.

U obavještenju „Autoputeva RS“ navedeno je da će za posao nadzora biti izdvojeno 148.000 KM bez PDV-a te da je ugovor sa firmama iz Srbije i Italije potpisan početkom prošle sedmice.

TESTNA REKLAMA

Ovim su ispunjeni uslovi da se konačno počne sa ugradnjom opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu Banjaluka – Gradiška.

Međutim, da li će i kada ti radovi početi u „Autoputevima“ nismo uspjeli potvrditi jer se direktor Dušan Topić nije javljao na telefon.

Vlasnik „Planetsofta“ Vedran Jarić rekao je da se čeka izbor firme koja će obavljati nadzor kako bi ugradnja opreme na autoputu mogla početi.

Kako je planirano autoput Banjaluka – Gradiška bi u roku od dvije godine bude trebalo da bude pokriven sa 78 kamera, 42 SOS telefona, stotinu svjetlosnih znakova, detektora, senzora…

Ovaj sistem podrazumijeva ugradnju 41 kamere za video nadzor, jasno propisanih tehničkih karakteristika. Zatim, 17 kamera za automatsku detekciju incidentnih situacija. Ove kamere moći će da detektuju zaustavljeno vozilo, ispale predmete, dim u tunelu, brzinu saobraćajnog toka, zauzeće snimane zone, individualnu brzinu vozila…

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...