Počeo prijem zahtjeva za isplatu subvencija za đački prevoz – evo ko sve ima pravo na subvencije

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se na svom zvaničnom FB nalogu obratio javnosti oko subvencija za đački prevoz a status prenosimo u cijelosti:  

Juče (ponedjeljak, 14. novembar 2022.) je počeo prijem zahtjeva u Gradskoj upravi za isplatu subvencija za đački prevoz za osnovce u iznosu od 40 KM, prijava će trajati zaključno sa 26.11.2022. godine, radnim danima (ponedjeljak-petak) od 11h do 14h i subotom od 9h do 13h.

Pošto je bio veliki broj pitanja/nedoumica ko ima pravo na subvencije, pokušaću da to još jednom objasnim/navedem:

– Djeca koja pohađaju Osnovnu školu na teritoriji Grada Bijeljina (dakle nisu uključene susjedne opštine i gradovi), distanca škola-mjesto stanovanja veća od 4 kilometra, bilo da koriste usluge auto-prevoznika ili druge alternativne načine putovanja (tamo gdje nije organizovan prevoz, to jest linija koju ne pokriva nijedan auto-prevoznik).

Neophodno je od dokumenata dostaviti sljedeće:

1) potvrdu iz Osnovne škole koju djeca pohađaju da su redovni učenici,

2) potvrdu o mjestu prebivališta na teritoriji Grada Bijeljina, ne stariju od šest mjeseci,

3) kopiju kupljene mjesečne karte za novembar ili bilo koji od mjeseci za ovu školsku godinu (znači ako nije kupljena karta za novembar može i oktobarska ili septembarska, ovo ne važi za djecu u onim mjestima gdje nije organizovan prevoz, odnosno gdje ne saobraćaju auto-prevoznici)

4) instrukcije za uplatu sa navedenim brojem žiro računa (uzimate u banci gdje imate otvoren žiro račun)

5) zahtjev koji se popunjava na licu mjesta (formular se dobija od službenika u Gradskoj upravi).

Tokom predaje dokumenata biće obavezno i popunjavanje ankete koja će sadržati pitanja u vezi sa bračnim statusom (bračna zajednica-samohrani roditelji), brojem djece u porodici koja se školuju i koriste usluge auto-prevoznika za put kuća – škola, status zaposlen/nezaposlen za roditelje…

Dakle zaključak: osnovci, teritorija Grada Bijeljina, distanca veća od 4 kilometra bilo da djeca putuju auto-prevozom (saobraća auto-prevoznik u njihovom mjestu) ili ne.

Početkom sljedeće 2023.godine uputićemo u skupštinsku proceduru prijedlog odluke da kompletan iznos subvencija koje Grad izdvaja ide roditeljima na račun, neovisno da li koriste usluge auto-prevoznika ili ne. Nakon završetka ove dvonedjeljne prijave imaćemo vjerujem kompletne podatke koliko djece koristi prevoz, koje su cijene karata i uvid u strukturu porodica iz kojih djeca dolaze (broj porodica sa troje i više djece, broj samohranih roditelja, broj nezaposlenih roditelja…).

Ovi podaci i analiza su neophodni kako bi isplanirali konkretan prijedlog odluke, to jest da vidimo koliko iz budžeta možemo izdvojiti za subvencije karata ali i da li i koliko dodatno možemo izdvojiti za kategorije porodica gdje imamo samohrane roditelje, nezaposlene roditelje i porodice sa troje i više djece!

Znači nije nam cilj da bilo koga ovim prijavama maltretiramo već da sve bude transparentno i da zajedno vidimo koliko Grad može još pomoći u očuvanju roditeljskog budžeta. Ovo je jedna od mjera pronatalitetne politike i za konkretan prijedlog odluke želimo da prvo uradimo analizu od koje možete imati samo koristi.

Kontaktiraćemo i škole u Ugljeviku da nam dostave spisak djece koja pohađaju nastavu kod njih, a imaju prebivalište na teritoriji Grada Bijeljina, kako bi bila razmotrena mogućnost da i ta djeca imaju pravo na subvencije ako putuju više od 4km do škole.

Živi i zdravi mi bili, idemo dalje zajedno!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...