Počeo 62. Sabor trubača u Guči

Datum:

Share post:

Podizanjem saborske zastave, intoniranjem saborske himne Sa Ovčara i Kablara i pucanjem iz prangije danas je počeo ovogodišnji, 62. Sabor trubača u Guči.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora Željko Tanasković, proslavljeni odbojkaš i rodjeni Dragačevac, istakao je da se iz Guče šalje poruka iz čitave Srbije da smo dobri domaćini.

„Kao što znate, ja sam bio u generaciji koja je poštovana i u Evropi i u svetu, ali kada vas vaši sugrađani poštuju, to je posebna emocija. Takođe, zadovoljstvo mi je što sam domaćin jednog događaja koji promoviše srpske običaje, našu kulturu i mi danas odavde šaljemo poruku ne samo iz ovih krajeva, nego iz čitave Srbije da smo dobri domaćini i da se naša sadašnjost, ali i naša budućnost zasnivaju na očuvanju izvornih tekovina“, rekao je Tanasković.

Muzički direktor Sabora Dejan Lazarević izrazio je nadu da će ovaj Sabor po broju gostiju i kvalitetu sadržaja nadmašiti sve prethodne.

„Velika je čast biti na ovom mestu da zajedno otvorimo ovaj Sabor, iza nas su dva saborska dana koja su, po meni, jako uspešna što se tiče posete, ali pored organizatora i nas koji učestvujemo, veliku zahvalnost dugujemo i vama Dragačevcima koji otvarate vrata vaših domova“, rekao je Lazarević.

U nedelju, na gradskom stadionu svoje umijeće će na finalnom takmičenju pokazati 16 najboljih trubačkih orkestara Srbije koji su svoje mjesto u finalu zaslužili pobjedama na predtakmičenjima.

Otvaranju Sabora prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Izgradnja auto-puta Bijeljina – Rača u punom jeku, uskoro spajanje mosta

Put srpskog jedinstva, kako je nazvana dionica auto-puta Bijeljina - Rača trebalo bi da bude završen do planiranog...

Prošle sedmice održan prvi sastanak stalne radne grupe za količinu voda BiH i Hrvatske

Javna ustanova „Vode Srpske“ – Kancelarija za podsliv rijeke Vrbas u Banjaluci, 19. septembra bila je domaćin prvog...

LOPARE: ODRŽANA DVADESETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

ODRŽANA DVADESETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE Na današnjoj dvadesetoj redovnoj sjednici raspravljao se o 27. tačaka dnevnog reda. "Danas smo...

Dugogodišnji anonimni donator poklonio trenerke i majice djeci sa poteškoćama u razvoju KK „Fenix Basket“ Bijeljina

Djeca se teškoćama u razvoju od prijatelja i dugogodišnjeg donatora KK "Fenix Basket" Bijeljina, koji je i ovaj...