Ekipa a.d. “Grad“ pobjednik 21. “Zlatnog kotlića Semberije“ (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Dvorovima kod Bijeljine, tačnije u parku kompleksa Banje Dvorovi održan 21. „Zlatni kotlić Semberije“ u organizaciji Turističke organizacije Grada Bijeljina.

Dragan Tešić, portparol TO Bijeljina rekao je da je druženje organizovano za ljude koji vole paprikaš, dobru hranu, ali i poneku dobru „kapljicu“.

„Preko 60 ekipa je danas u Banji Dvorovi i hvala ljudima iz kompleksa Banje Dvorovi koji su nam ustupili ovaj dio kako bismo organizovali tradicionalnu manifestaciju koja je okupila veliki broj ekipa. Ekipe su, prije svega, iz Semberije i RS, ali i iz Federacije BiH, Mačve, Srema, Slovenije. Nama je danas, kao i svake godine, na prvom mjestu druženje, ali i takmičarski dio“, rekao je Tešić za portal Dešavanja u Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

Ispred najmlađe prijavljene ekipe na ovogodišnjem kotliću, Marko Ristić rekao je da su došli na ideju da odrade neku vrstu „tim bildinga“ upravo danas u Dvorovima.

„Ideja za odlazak na „Zlatni kotlić Semberije“ došla je nakon organizacije dječije pustolovine „Kasperijade“, gdje smo ugostili preko 540 porodica iz Bijeljine i okoline. Stefan iz naše ekipe je vrsan gurman koji nam je već pravio kotlić i poželjeli smo da ga pokažemo i drugima. U tome mu pomaže Žiko Radovanović koji je završio kulinarsku školu u Janji. TO nam je dala podršku da se prijavimo, a mi smo željeli da se družimo i na ovaj način“, rekao je Ristić ispred Vizije mladih za Dešavanja u Bijeljini.

Jakša Zupur, upravnik restorana „Pet jezera“ iz Bijeljine, kaže da ekipa d.o.o. Globus tim učestvuje već četvrtu godinu u ovoj manifestaciji i da je ovo idealan način da se promoviše semberska kuhinja.

„Naš gulaš kuva kolega iz restorana „Pet jezera“, Dragan Stanković koji je kod nas kuvar već pet godina i specijalizovan je za riblju čorbu i paprikaš. Čast nam je biti dio ove manifestacije koja se dešava ispred naše firme „Globus“ u srcu Semberije, a u parku Banje Dvorovi. I pored loših vremenskih uslova koji su nas zatekli noć ranije, odlučili smo da nećemo odustati. Ovo je lijepa manifestacija koja promoviše sembersku kuhinju. Riba je u ishrani Semberije itekako zastupljena i drago mi je što se njeguje ova tradicija i stvara dobra semberska kuhinja“, objasnio je Zupur.

Vladimir Perić, predstavnik Sindikata Elektro-Bijeljine i predsjednik MZ Dvorovi za Dešavanja u Bijeljini kaže da je ovo način da se, već tradicionalno, radnici okupe da se druže, opuste, a i bolje upoznaju.

„Ovo je tradicionalno okupljanje naše Sindikalne organizacije. Naša organizacija se bavi organizacijom ovakvih događaja da bi radnici imali volju za poslom, radom, da ih u nekom trenutku opustimo, počastimo i zahvalimo što se sve vrijeme daju za preduzeće. Jutros je bilo na granici da odustanemo, ali ipak nismo odustali. Pripremili smo se i za loše vrijeme, postavili smo šator da nas ne bi ni kiša iznenadila. Cilj svega je dobro druženje i ovo je prilika da se ljudi združe i sprijatelje“, rekao je Perić.

Ispred ekipe TRB, Savo Ristić, rekao je da su zadovoljni ovogodišnjim brojem članova ekipe.

„Trenutno imamo tajnog majstora koji radi u našem zavodu, koji ima iskustva u pravljenju ribljeg kotlića. Na prvom mjestu nam je druženje, onda ljubav prema kuvanju, a tu je i tajni sastojak. Naš direktor se vodi tim da na mladima svijet ostaje, tako da i danas kod nas mladi u većini“, istakao je Ristić.

Ratomir Draganić, direktor a.d. Grad Bijeljina rekao je da ovo preduzeće tradicionalni učesnik „Zlatnog kotlića“, a i da je on lično svake godine bio prisutan – kao organizator, učesnik ili posjetilac.

„Iako sam na mjesto direktora a.d. Grad imenovan prije četiri dana, nisam želio da remetim običaje firme, a pristalica sam lijepog druženja i okupljanja, tako da učestvujemo i ove godine. Ovo je i neka prezentacija preduzeća a.d. Grad. Moje lično mišljenje da a.d. Grad treba da bude prepoznatljiv i u regionu, a ne samo u Bijeljini i RS, za šta ću se truditi da tako bude. Moram da najavim 20, 21. i 22. septembra Sajam Interagro 2022. kao 20 jubilarni sajam. Juče sam imao poziv Ministra privrede i poljoprivrede Sjeverne Makedonije i moram da kažem da će ove godine Sjeverna Makedonija po prvi put učestvovati kao partner-država. Smatram da ćemo napraviti pomake ove godine, koji nisu u interesu samo a.d. Grada, već i Bijeljine i RS“, rekao je Draganić za Dešavanja u Bijeljini i dodao:

„Iskreno se nadam da ćemo imati podršku Gradske uprave. Bez obzira što je predstavnik većinskog kapitala Vlada, ja ću se truditi da imam odličnu saradnju sa predstavnicima Grada“, zaključio je Draganić.

Žiri je odlučio da je pobjednički kotlić ekipe a.d. Grad Bijeljina, drugo mjesto je zauzela ekipa iz Gojsovca, dok je treće mjesto pripalo ekipi „Beli anđeo“. Sve tri ekipe su dobile pehare i kotlić na poklon.

Specijalne nagrade pripale su najvjernijoj ekipi – „Beli anđeo“ i najmlađoj ekipi – „Vizija mladih“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...