Pobjeda „Lavica“ na startu Prvenstva Bosne i Hercegovine

Datum:

Share post:

Utakmicom prvog kola, košarkašice KK Lavovi Brčko započele su takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za sezonu 2022-2023. Lavice su na domaćem terenu u Brčkom sigurnom igrom došle do ubjedljive pobjede protiv ekipe ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja krajnjim rezultatom 73:47.

Prva utakmica u novoj sezoni Prvenstva Bosne i Hercegovine, donijela je brčanskim košarkašicama utakmicu protive ekipe Leotara iz Trebinja, u kojoj su Lavice prikazale dosta dobru igru tokom većeg dijela meča. Blagi pad u igri viđen je samo početkom drugog perioda igre, kada Trebinjke uspjevaju da dođu do jednocifrenog rezultatskog zaostatka.

Vrlo brzo, nakon minute pauze koju je tražio trener Bližnjaković igra Lavica vraća se na prepoznatljiv nivo, naročito u odbrani, uspjevajući poluvrijeme mirno privesti kraju sa 12 poena prednosti (40:28).

Tokom drugih 20 minuta igre viđena je mnogo bolja igra košarkašica Lavova, kojima gošće iz Trebinja nisu mogle parirati niti u jednom segmentu košarkaške igre, što je za rezultat imalo konstantno uvećanje rezltatske prednosti za konačnih 26 poena prednosti:

LAVOVI 73
LEOTAR 47
(27:9, 13:19, 16:13, 17:6)

Najefikasnija kod Lavova bila je kapite Milica Đokić sa 19 postignutih poena, Sara Savić je dodala 15, a dvocifrene su bile i Mirela Halilović sa 11, te Jelena Lazarević i Ines Babić 10. Nastupile su još: Anđela Bekić 2, Valentina Došić, Tamara Šarenac 4, Ivana Rokvić, Nataša Savić 2, Iva Karišik i Ajla Redžović.

U izjavi nakon meča, trener KK Lavovi Aleksandar Bližnjaković istakao je:

“Pobjeda od velikog značaja za nas, s obzirom da je ova utakmica došla nakon tri poraza u nizu u okviru WABA lige. Ekipa je većim dijelom meča odradila ono što se od nje očekuje i ono što tražim od cura. Zadovoljan sam što smo novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine otvorili pobjedom na domaćem terenu, koja će nam mnogo značiti pred nastavak prvenstvene trke, a isto tako i u WABA ligi”.

U narednom, drugom kolu u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkašice Lavova u nedelju, 6. novembra, gostuju u Tuzli gdje će odigrati utakmicu protiv ekipe Jedinstva.

Nakon toga, u četvrtak 10. novembra, u okviru petog kola WABA lige slijedi utakmica na domaćem terenu protiv ekipe Cinkarna Celje iz Slovenije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...