Pobjeda košarkašica KK “Lavovi“ Brčko u prvom pripremnom meču pred novu sezonu

Datum:

Share post:

Košarkašice KK „Lavovi“ Brčko odigrale su u subotu prijateljsku, prvu pripremnu utakmicu pred novu sezonu, protiv ekipe „Brod Na Savi“ iz Slavonskog Broda. Lavice su slavile u dvorani Tehničke škole u Brčkom rezultatom 80:73.

„Ovo je bila jedna zaista atraktivna utakmica, to govori i broj poena na poluvremenu 46:40 za nas, mada je rezultat u ovoj utakmici išao u drugi plan. Prva utakmica posle dugo vremena, nova ekipa, novi roster,  osjetilo se da nam fali još utakmica, još uigravanja, ali kada podvučemo crtu možemo reći da smo zadovoljni ovom prvom provjerom. Važno je istaći da je Iva Karišik van treninga već pet dana, riječ je o blagoj povredi koljena, imali smo još neke povrede, dvije najviše igračice su igrale na 50% snage, tako da nismo bili kompletni i nismo smjeli da damo 100% od sebe. Zadovoljni smo sa pojačanjima, prvo što su se uklopile u ekipu kao da su tu sa nama već dvije – tri godine, ekipa ih je dobro prihvatila i stvarno imamo dobar odnos i dobru hemiju u ekipi, što obećava dobru sezonu“, izjavio je šef stručnog štaba Aleksandar Bližnjaković nakon meča.

Prije ove utakmice, za Lavove su potpisale Nataša Savić plejmejker, Sara Savić centar, Ivana Rokvić bek, te dugogodišnja Lavica Jelena Lazarević krilni centar, koja je prošle sedmice potpisala svoj prvi profesionalni ugovor.

„Napravili smo dobre poteze sa pojačanjima, sa dolaskom novih igračica, a na ovoj utakmici posebno se istakla Nataša Savić, u ovom prelaznom roku. Ovo je bila prva utakmica, i noge i ruke su teške kod svih igračica, i kod nas i kod gostujuće ekipe. Tako da je svaka pobjeda, posebno sa psihološkog aspekta, bitna za dalji rad. Osim Nataše, naša juniorka Jelena Lazarević je odigrala jednu fantastičnu utakmicu, iako je imala za direktnog rivala zaista kvalitetne košarkašice. Ja sam prezadovoljan i siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu samo rasti i da ćemo već u utorak protiv Banovića pokazati još bolju i lepršaviju igru“, izjavio je predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Jelena Lazarević sa 22 poena, Nataša Savić je ubacila 18, a  Ines Babić je dodala 11 poena. Trener Aleksandar Bližnjaković dao je značajnu minutažu svim košarašicama, osim mladoj Ajli Redžović, koja će svoje prve minute upisiti u narednom pripremnom meču.

„Zahvaljujem se kolegama iz Hrvatske na dolasku, već smo dogovorili novi duel sa njima za 19. septembar, kod njih. Ovo je jedna dobra i školovana ekipa. Ni oni nisu bili kompletni, i kod njih dvije igračice vuku povrede, tako da se nadam da ćemo do naredne utakmice i mi i oni biti kompletni i da odmjerimo snage još ozbiljnije i jače“, kaže trener Bližnjaković

Da se i publika uželjela dobrih košarkaških utakmica, govori i prisustvo i navijanje svih koji su subotnje popodne odvojili za dolazak u dvoranu Tehničke škole, te se iz kluba zahvaljuju svima koji su ih bodrili sa tribina i pozivaju publiku i na naredne, posebno premijerligaške i WABA utakmice.

U utakmici protiv ekipe „Brod Na Savi“ trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sljedeće košarkašice: kapiten Milica Đokić 8, Jelena Lazarević 22, Nataša Savić 18, Ines Babić 11, Mirela Halilović 9, Valentina Došić 5, Sara Savić 4, Sara Đokić 3, Tamara Šarenac, Ivana Rokvić, Ana Đokić, Ksenia Vukić i Ajla Redžović. 

Nova utakmica za Lavice na programu je već u utorak. 13. septembra, kada u dvorani Tehničke škole u Brčkom gostuje ekipa ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića. Ova utakmica će biti zatvorenog tipa i bez prisustva publike. Nakon toga, za 19. septembar, zakazan je novi duel protiv ekipe „Brod na Savi“, ovaj put na gostujućem parketu u Slavonskom Brodu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRAJF: Cilj rezolucije o Srebrenici u UN plasiranje lažnih vijesti, nije bilo genocida

Izraelski istoričar Gideon Grajf, predsjednik Nezavisne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u Srebreničkoj regiji u periodu 1992....

SVE STRANKE POTPISALE: Ovo su zaključci NS RS o Srebrenici – termin “genocid” netačan, TRAJNO SE ODBACUJE (foto)

Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je Izvještaj o stradanjima svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995....

„ODLUKE ŠMITA NIŠTAVNE“: Ovo je 10 zaključaka koje je SNSD predložio u Predstavničkom domu BiH

Predstavnički dom BiH proglašava ništavnim, nedozvoljenim i pravno neobavezujućim odluke Kristijana Šmita i obavezuje institucije BiH da ih...

Predrag Jović, direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja na 25. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

U Mostaru je svečano otvoren 25. Međunarodni sajma privrede. Svečanoj ceremoniji otvaranja 25. Međunarodnog sajma privrede prisustvovali su predsjednik...