''PLAĆAJU ONI KOJI SU NAJMANJE KRIVI'': Borci ne spadaju ni u jednu od 17 kategorija novog zakona

Datum:

Share post:

Zakonodavac je propustio kada je već mijenjao zakon o zdravstvenom osiguranju da kategoriji nezaposlenih boraca pruži bezuslovno zdravstveno osiguranje jer zakonom kategorija boraca uopšte ne spada u 17 kategorija predviđenih novim zakonom koji imaju zdravstveno osiguranje – rekala je danas na pres konferencije dr Maja Dragojević-Stojić, član Predsjedništva SDS.

Tvrdi da ovih dana možemo vidjeti duge redove u filijalama Fonda zdravstvenog osiguranja RS kako u Banjaluci tako i u ostalim gradovima Republike Srpske.

– Ono što je novo u novom Zakonu o zdravstvenom osiguranja je da će nezaposleni morati plaćati zdravstveno osiguranje u iznosu od 80 KM ukoliko primanja po članu domaćinstva prelazi 520 KM – kazala je Dragojević-Stojić.

Ona je dodala da novi zakon o Fondu zdravstvenog osiguranja lišava besplatnog zdravstvenog osiguranja sve one koji primaju honorar koji prelazi 520 KM, odnosno i osobe koje rade na osnovu autorskih ugovora i ugovora o djelu.

– Tu prije svih mislim na saradnike u nastavi kao i veliki broj vaših kolega novinara koji su honorarno angažovani. Ove kategorije će morati sami da plaćaju zdravstveno osiguranje – rekla je Dragojević-Stojić u obraćanju novinarima.

TESTNA REKLAMA

Ona je istakla da su i zaposleni u zdravstvenim ustanovama svjedoci da čak i mnoge zdravstvene ustanove ne plaćaju doprinose pa se veoma često dešava da čak i ljekari nisu osigurani.

– Zdravstveni sistem je narušen zbog lošeg poslovanja, neekonomičnosti i velikog broja afera, a sve anomalije zdravstvenog sistema platiće oni koji su najmanje krivi, socijalne kategorije, nezaposleni borci i ljudi koji žive na ivici egzistenicje  – naglasila je Maja Dragojević-Stojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS osvježenje s povremenom kišom

Osveženje sa povremenom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ujutru će na severu biti oblačno uz povremenu kišu, u...

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...