Pjesmom i muzikom slavili tvorca srpske crkve i države (video)

Datum:

Share post:

Svetosavska akademija u Bijeljini održana je u Centru za kulturu "Semberija", uz bogat umjetnički program u kojem su gimnazijalci riječju, pjesmom i muzikom slavili tvorca srpske crkve i države.
 

"Život u vrlini je put svetosavlja. Proslavljajući Svetog Savu mi slavimo sebe bogolike i spasene", izjavio je vladika Fotije na svečanosti koja je sinoć održana u Bijeljini.

Školsku slavu Svetog Savu svim bijeljinskim učenicima i prosvjetarima na akademiji je čestitao Vladimir Šavija, direktor Gimnazije "Filip Višnjić" koja u ovoj godini proslavlja 100 godina rada.

"U ovom vremenu neuhvatljivih promjena moramo da se zaustavimo i sagledamo gdje smo i kuda želimo da idemo, da osvijetlimo tamu neznanja, da znanje bude naše oružje kojim vladamo i služimo", smatra Šavija.

TESTNA REKLAMA

Za bijeljinsku gimnaziju, Šavija je rekao da je jedna od najboljih u Republici Srpskoj.

"Mi stvaramo buduće generacije ovog naroda, a tako stvaramo i budućnost našeg društva, idući putem svetosavlja, za vječnost", poručio je Šavija.

Đakon Nemanja Erak je u tradicionalnoj besjedi o Svetom Savi istakao život srpskog naroda bez podjela i dioba, u svetosavlju i jedinstvu u pravoslavnoj vjeri. "Kako živio, tako ti Bog pomagao, to je svetosavlje", rekao je đakon Erak.

Prema njegovim riječima, zajednička organizacija Svetosavske akademije u godini u kojoj Srpska pravoslavna crkva proslavlja 800 godina autokefalnosti, a bijeljinska gimnazija 100 godina obrazovanja naroda, oličenje je dobrog odnosa duhovnog i svjetovnog i nemanjičke harmonije vlasti.

"Praštajte, molite se i mirite se, ako budemo imali mir u sebi, mir Božiji zavladaće u svima nama i oko nas", poručio je đakon Erak.

Izvor: srna.rs/desavanjaubijeljini.com

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...