PETROVIĆ, o „raSTEMU“: „ZNAO SAM DA VRIJEDI, ZAJEDNO MOŽEMO SVE “ (foto)

Datum:

Share post:

 

U Bijeljini je danas počela dvodnevna  konferencija „raSTEM“, koju partnerski organizuju Grad Bijeljina i Fondacija budućnosti u BiH, kako bi pomogli mladima da se upoznaju sa putevima i mogućnostima u IT i STEM sektoru, kao i da ih inspiriše predstavljanjem uspješnih priča iz našeg područja.

Povodom održavanha ovog događaja na svom FB nalogu oglasio se i gradonačelnik Bijeljine čiji post prenosimo u cijelosti:

ZNAO SAM DA VRIJEDI, ZAJEDNO MOŽEMO SVE 8

Prepuna sala Centra za kulturu govori više od bilo koje riječi. Srce mi je puno kada na istom mjestu vidim spoj mladosti i prekaljenih profesora i doktora, želje za napredovanjem i učenjem sa jedne strane i širokogrudosti podjele velikog znanja i iskustva sa druge strane, vršnjake iz Beograda, Sarajeva, Tuzle, Mostara i naše Bijeljine (ponosnog domaćina kako se druže i razmjenjuju iskustva, profesore sa inostranih i domaćih fakulteta, ljude okupljene oko istog cilja a taj cilj je ZNANJE, a ZNANJE JE MOĆ!

U Bijeljini počela Konferencija “raSTEM”

Konferencija ’’raSTEM’’ u organizaciji BH Futures Foundation i Grada Bijeljina je najznačajniji naučni događaj iz oblasti informacionih tehnologija, programiranja, robotike i veštačke inteligencije koji se održava u našem gradu. Smjenjuju se predavanja svjetskih a opet domaćih stručnjaka među kojima su profesor Namik Hrle, direktor razvojne agencije IBM kompanije u Njemačkoj, dr Vladan Lazarević član ABB naučno-istraživačkog centra u Švajcarskoj, dr Edin Husić matematičar sa IDSI-a instituta u Švajcarskoj, Gorica Stevanović programer softvera za automobilsku industriju u TTTech kompaniji u Srbiji.

Velika zahvalnost još jednom dekanima sa domaćih fakulteta, direktorima srednjih škola, svim profesorima, koji su prepoznali značaj ove konferencije i time pokazali intelektualnu širinu kao i spremnost da se bore za edukaciju i bolju budućnost naše djece.

Posebna zahvalnost našem dragom prijatelju profesoru Edhemu Čustoviću i fantastičnoj BH Futures Foundation.

Gostima poručujem da se osjećaju kao u svojoj kući, jer Bijeljina je grad otvorenog srca, široko raširenih ruku ka svim ljudima, naša Bijeljina je svijet!

Znao sam da vrijedi, znao sam da možemo, znao sam da ima nade za bolju budućnost!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...