PETROVIĆ, o „raSTEMU“: „ZNAO SAM DA VRIJEDI, ZAJEDNO MOŽEMO SVE “ (foto)

Datum:

Share post:

 

U Bijeljini je danas počela dvodnevna  konferencija „raSTEM“, koju partnerski organizuju Grad Bijeljina i Fondacija budućnosti u BiH, kako bi pomogli mladima da se upoznaju sa putevima i mogućnostima u IT i STEM sektoru, kao i da ih inspiriše predstavljanjem uspješnih priča iz našeg područja.

Povodom održavanha ovog događaja na svom FB nalogu oglasio se i gradonačelnik Bijeljine čiji post prenosimo u cijelosti:

ZNAO SAM DA VRIJEDI, ZAJEDNO MOŽEMO SVE 8

Prepuna sala Centra za kulturu govori više od bilo koje riječi. Srce mi je puno kada na istom mjestu vidim spoj mladosti i prekaljenih profesora i doktora, želje za napredovanjem i učenjem sa jedne strane i širokogrudosti podjele velikog znanja i iskustva sa druge strane, vršnjake iz Beograda, Sarajeva, Tuzle, Mostara i naše Bijeljine (ponosnog domaćina kako se druže i razmjenjuju iskustva, profesore sa inostranih i domaćih fakulteta, ljude okupljene oko istog cilja a taj cilj je ZNANJE, a ZNANJE JE MOĆ!

U Bijeljini počela Konferencija “raSTEM”

Konferencija ’’raSTEM’’ u organizaciji BH Futures Foundation i Grada Bijeljina je najznačajniji naučni događaj iz oblasti informacionih tehnologija, programiranja, robotike i veštačke inteligencije koji se održava u našem gradu. Smjenjuju se predavanja svjetskih a opet domaćih stručnjaka među kojima su profesor Namik Hrle, direktor razvojne agencije IBM kompanije u Njemačkoj, dr Vladan Lazarević član ABB naučno-istraživačkog centra u Švajcarskoj, dr Edin Husić matematičar sa IDSI-a instituta u Švajcarskoj, Gorica Stevanović programer softvera za automobilsku industriju u TTTech kompaniji u Srbiji.

Velika zahvalnost još jednom dekanima sa domaćih fakulteta, direktorima srednjih škola, svim profesorima, koji su prepoznali značaj ove konferencije i time pokazali intelektualnu širinu kao i spremnost da se bore za edukaciju i bolju budućnost naše djece.

Posebna zahvalnost našem dragom prijatelju profesoru Edhemu Čustoviću i fantastičnoj BH Futures Foundation.

Gostima poručujem da se osjećaju kao u svojoj kući, jer Bijeljina je grad otvorenog srca, široko raširenih ruku ka svim ljudima, naša Bijeljina je svijet!

Znao sam da vrijedi, znao sam da možemo, znao sam da ima nade za bolju budućnost!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...