Grad Bijeljina 09. avgusta slavi Svetog Pantelejmona.

Kako je i najavio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obavijestio je javnost sa detaljnim opisom zajedničke slavske trpeze i sve oko takmičenja (prijave, iznos novčanih nagrada, način ocjenjivanja), a sve u cilju da što veći broj naših divnih domaćica i domaćina sazna za ovo lijepo takmičenje kako bi predstavili svoje đakonije, svoja umeća i pritom se borili za neku od vrijednih novčanih nagrada koje će Grad dodjeljivati.

Petrović je rekao da će ove godine biti noviteta za koje vjeruje da će privući veliki broj građana, te da sve može postati i lijepa tradicija.

Gradonačelnik Bijeljine ističe da je zamisao da se na Trgu saberemo, zajednički proslavimo i obilježimo našu slavu grada.

Takođe naglašava da će na Trgu biti i posluženja, jedan dio obezbijediće Grad, a drugi vrijedne ruke naših domaćica i domaćina, ali i da će se organizovati neka vrsta takmičenja u kulinarstvu, na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani građani.

LJUBIŠA PETROVIĆ: Slava grada Bijeljina biće proslavljena skromno, ali dostojanstveno, lijepo i svečano

Takmičenje će biti organizovano u tri kategorije:

-najukusnije jelo

-najbolje dekorisano jelo

-najobilnija porcija

Za sve tri kategorije biraće se prvo, drugo i treće mjesto, a obezbijeđene su i novčane nagrade koje će Grad dodijeliti.

Iznos novčanih nagrada je:

-prvo mjesto 700KM

-drugo mjesto 500KM

-treće mjesto 300KM,

Nagrade će biti dodijeljene istog dana.

Jela će biti izložena na štandovima, poređanim stolovima, i moći će da se svi građani posluže nakon takmičenja i litije koja će se završiti ispred Gradske uprave svečanim lomljenjem slavskog kolača.

Sve zainteresovane domaćice, ali i naši domaćini zašto da ne, moći će da se prijave i učestvuju na takmičenju.

Prijave su moguće na broj telefona 055/233-170 od 7-15 časova ili na

adresu elektronske pošte mayor@gradbijeljina.org do 7. avgusta (ponedjeljak).

Jedine predispozicije su da hrana bude posna i prilagođena ljetnjim uslovima!

Žiri će činiti kuvari naših poznatih restorana i predstavnici Turističke organizacije Bijeljina.

Ono što je moja želja, rekao je Petrović, to je da se što više vas prijavi, da se građani okupe i da se ne dijelimo, iako se radi o pravoslavnom prazniku biću slobodan da za druženje i slavu grada pozovem sve dobre ljude ma koje vjere i nacije bili, neka iz naše Bijeljine ode najljepša slika u svijet.

-Dragi moji dijelite ovu objavu, prepričajte je komšinici, tetki, baki, malo je vremena ostalo za prijavu te je svaka podjela dobrodošla, neka se vrijedne ruke udruže, neka stvore najljepše đakonije, magiju ukusa i dekoracije u kojoj ćemo svi zajedno uživati, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име