Petrović spriječio Mitrića da nakon što je "uništio" Vodovod preuzme A.D. "Komunalac" | Radio Televizija BN

Datum:

Share post:

Inače, Mitrić, koji je i poslanik u NSRS, sve do prije nekoliko dana bio je izvršni direktor u bijeljinskom Vodovodu, koji je u teškim finansijskim problemima, zbog čega im je bio i blokiran žiro račun zbog duga prema Poreskoj upravi.

Pred kraj prošle sedmice, odnosno 17. decembra, Mitrić je podnio neopozivu ostavku u "Vodovodu" radi, kako je obrazložio, zasnivanja radnog odnosa kod drugog poslodavca.

 

Plan je bio da se Diko Cvijetinović, takođe poslanik u NSRS, povuče s mjesta v.d. direktora Komunalca a da ga na to mjesto zamijeni kolega iz skupštinskih klupa Darko Mitrić.

Taj plan, koji je spriječio novoizabrani gradonačelnik Ljubiša Petrović, u djelo su trebali da sprovedu članovi Nadzornog odbora tog preduzeća.

TESTNA REKLAMA

Zanimljivo je da je sjednica Nadzornog odbora zakazana krajem prošle sedmice, u petak pred sami istek radnog vremena, i to za jutros u  7,15 časova?! Pored imenovanja novog direktora na dnevnom redu je bila i nova sistematizacija radnih mjesta.

Za hitno održavanje te sjednice nije obaviješten većinski vlasnik kapitala u “Komunalcu”, grad Bijeljina, ali su radnici tog preduzeća o sumnjivim radnjama obavijestili novoizabranog gradonačelnika, koji se nepozvan pojavio na sjednici i upozorio članove Nadzornog odbora  da rade nezakonito.

“Njihove namjere nisu bile opravdane ni zakonite i ja sam u toj namjeri kao novi predstavnik gradske uprave uspio da ih spriječim. Ta tačka je skinuta sa dnevnog reda. Ni jedno rukovodstvo, pa ni ovo nema pravo da se ovako ponaša. I uvijek ću insistirati da se radi zakonito i da sve bude transparentno”, istakao je Petrović u izjavi BN TV.

Petrović navodi da je nedopustivo da se direktor iz jedne firme, koju je doveo do propasti, prebaci u drugu, kako bi se spasio i amnestirao zbog lošeg rada u prethodnom preduzeću.
 

“To je nedopustivo i uvijek ću biti protiv toga".

Mitrić i Cvijetinović su nosioci političkih funkcija, poslanici koji zastupaju Bijeljinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i ovdje kao nosioci izvršnih funkcija u preduzećima, što je u sukobu interesa. Uvijek ću biti protiv takvih dvostrukih aršina i sprečavaću takve stvari”, kategoričan je Petrović.

Kako je tekla sjednica Nadzornog odbora "Komunalac" iz Bijeljine pogledajte u prilogu BN TV:  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Slovenačka delegacija posjetila bijeljinsku Bolnicu

Delegacija iz slovenačkog pobratimskog grada Žalec, predvođena gradonačelnikom Jankom Kosom, posjetila je danas JZU Bolnica “Sveti vračevi”. Gosti...

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...