PETROVIĆ: Situacija se polako ali sigurno stabilizuje u Semberiji

Datum:

Share post:

Povodom vodostaja na rijekama Drina i Sava u Semberiji na svom FB nalogu oglasio se i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čiji post prenosimo u cijelosti:

Situacija se polako ali sigurno stabilizuje u našoj Semberiji. U ovom trenutku nema opasnosti od izlivanja ni Drine ni Save.

Trenutni vodostaj rijeke Drine na vodomjernoj stanici Radalj iznosi 379cm, što je u značajnom opadanju i ispod redovnih mjera odbrane od poplava, a vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena je +990cm, u porastu za 103cm za posljednja 24h, ova kota je u nivou redovnih mjera odbrane od poplava!

Redovno pratimo protoke Drine na HE Zvornik, Bajina Bašta i Višegrad, u komunikaciji smo sa predstavnicima Civilne zaštite iz Crne Gore i Srbije, naši ljudi su na terenu i kao što sam već rekao nema razloga za paniku i brigu u ovom trenutku. Obišao sam danas poteze oko Janje, lokalitet Subotište u Gornjem Crnjelovu i crpnu stanicu Topolovac gdje nam se pokvarila jedna od pumpi, ali je i taj kvar ažurnošću majstora brzo otklonjen!

Vremenska prognoza nam ide na ruku tako da ne očekujemo probleme, ali je sve pod budnim okom Civilne zaštite!

Bog nas je pogledao samo da nas još i vlastodršci pogledaju i urade ono za šta je novac davno obezbijeđen, kako narod ne bi više strahovao za svoje živote, domove i imanja!

Zahvaljujem se još jednom svim medijima koji su realno prenosili stanje sa terena i nisu širili paniku već vjerodostojno obavještavali javnost!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOMUNALAC BIJELJINA: Akcija besplatnog odvoza kabastog otpada traje do 30. aprila

S obzirom na to da je "Apri - mjesec čistoće" na izmaku, a da je akcija besplatnog odvoza...

Uskoro sjednica Vijeća naroda Srpske: Bošnjaci potežu veto na čak 3 zakona

Akti koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na posljednjoj sjednici, između ostalog i Izborni zakon Republike Srpske,...

GOVEDARICA: Nađeno rješenje – radnicima SDS biće isplaćene plate

Nađeno rješenje: Radnicima SDS-a biće isplaćene plate Šef Kluba poslanika SDS-a održao je jutros sastanke sa predstavnicima Vlade Republike...

„Trofej Bijeljina 2024“ 11. maja u Bijeljini (foto)

Za nešto manje od dvadeset dana, tačnije u subotu 11 maja u Bijeljini, u organizaciji karate kluba "UNSU"...