Petrović: Rodno zasnovano nasilje je predmet svih društvenih zbivanja

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović danas je u Gradskoj upravi potpisao sporazum o unapređenju institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja sa Fondacijom „Lara“ u partnerstvu sa Fondacijom „Udružene žene“.

Nataša Kurtuma, koordinator projekta „Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja“ ističe da je cilj projekta da se doprinese harmonizaciji propisa i politika kako bi žene imale veću zaštitu, u smislu da se doneseni Zakoni poštuju.

„Projekat će biti realizovan u dvije lokalne zajednice, u Bijeljini i  Ugljeviku. Prošle sedmice sporazum je potpisan u Ugljeviku sa opštinskom upravom i Centrom za socijalni rad, a danas smo isti potpisali u Bijeljini sa Gradskom upravom i Centrom za socijalni rad. Projekat će trajati četiri mjeseca i veoma nam je drago što je lokalna zajednica prepoznala nasilje u porodici kao društveni problem“, poručila je Kurtuma.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Bijeljine rekao je da Gradska uprava sa Fondacijom „Lara“ i Centrom za socijalni rad ima jedan sveobuhvatan pristup, te da  će pružiti snažnu podršku svima koji trpe rodno zasnovano nasilje, u smislu pronalaženja zaposlenja.

TESTNA REKLAMA

„U današnjem vremenu rodno zasnovano nasilje je predmet svih društvenih zbivanja i neophodno je pružiti snažnu podršku svim institucijama koje rade na suzbijanju rodno zasnovanog nasilja. Imamo u interesu da žrtve nasilju bivaju resocijalizovane i ponovo prihvaćene u društvu sa što manjim stepenom stigmatizacije“, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine ovom prilikom najavio je da će u toku godine u Bijeljini biti podignut spomenik zaslužnim ženama Grada Bijeljina.

​Projekat „Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja“ finansijski je podržan od Austrijske razvojne agencije, a sprovodi ga Fondacija „Lara“ u partnerstvu sa Fondacijom „Udružene žene“ iz Banjaluke.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...