PETROVIĆ: „Referendumsko pitanje ima za cilj da zbuni javnost“ (video)

Datum:

Share post:

19. marta građani Bijeljine treba da u što većem broju izađu na referendum i pokažu svoju volju, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Jutarnjem programu BN televizije. Takođe, ukazao je i na igru riječi u referendumskog pitanju koja može da zbuni glasače ističući da glas protiv opoziva znači glas za Ljubišu Petrovića.

– Od pobjede na lokalnim izborima 2020. godine suočavam se sa blokadama i opstrukcijama skupštinske većine i neutemeljenim kritikama, ističe gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je, gostujući u Jutarnjem programu BN televizije, najavio da će se na sledećoj sjednici Skupštine grada naći teme na koje se čekalo 20 i više godina.

“Jedna od tačaka koja je dugo čekala da ugleda svjetlost dana jeste rješavanje statusa stanova u takozvanom GTZ naselju u kojem žive raseljena lica. Danas je napravljen prijedlog odluke za privatizaciji stanova u naselju GTZ i taj prijedlog će se naći u skupštinskoj proceduri. Ispunjavamo ono obećanje koje smo dali”, kaže Petrović.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o subvencionisanju otkupa napuštenih seoskih domaćinstava za mlade bračne parove u iznosu do 20.000 maraka, kaže Petrović i dodaje da se to sve uklapa u dokument i mjere pronatalitetene politike.

Ističe, Bijeljina je prva lokalna zajednica u RS koja je donijela ovakav dokument.

– U cilju poboljšanja kvalieta vazduha i manje zagađenosti pripremljena je odluka o subvencionisanju zamjene peći na čvrsta goriva sa ekološkim prihvatljivim vidom grijanja kao što su toplotne pumpe sa iznosom subvencije do 30 posto, ističe Petrović.

I dok preuzima inicijative, predlaže rješenja nailazi na blokade koalicije okupljene oko SNSD-a koja mu je sada pripremila opoziv, kaže Petrović i dodaje:

“Ono što je interesantno niko iz vladajuće kolicije na nivou Republike i na lokalnom nivou, kada kažemo da je to Koalicija „Dogovor protiv Bijeljine“ i Koalicija „Pokradimo Bijeljinu“ niko se nije javio evo ja stajem na crtu Ljubiši Petroviću, ne valja Ljubiša Petrović i ja preuzimam tu kandidaturu. Takvih političkih miševa nema na vidiku. Oni su duboko u svojim rupama, u svojim kriminalno-koruptivnim radnjama, a istovremeno nismo čuli nijednog člana iz Koalicije „Dogovor protiv Bijeljine“ kad opoziv ne prođe, ja ću podnijeti ostavku. Vi to ne možete čuti zato što su oni duboko uljuškani u svojim foteljama”, ističe Petrović.

Gradonačelnik je pozvao građane Bijeljine da 19. marta izađu u velikom broju i pokažu svoju volju uprkos pritiscima.

Takođe, ukazao je i na igru riječi u referendumskog pitanju koja može da zbuni glasače. Da li ste za ili protiv opoziva gradonačelnika.

“To pitanje ima za cilj da zbuni javnost. Glasanje potiv opoziva znači da Ljubiša Petrović ostane i da zajedno gradimo sve što se zove napredak naše djece, penzionera, boraca i svih ljudi u našoj Bijeljini”, poručio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Bijeljini rođeno SEDAM BEBA

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođeno SEDAM BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su dva dječaka i pet djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 25. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS oblačno uz slabu i povremenu kišu

Ujutru i prepodne pretežno oblačno uz slabu i povremenu kišu samo ponegde. Tokom dana promenljivo uz smenu sunčanih...

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...