Petrović: Privredni savjet će od sada prisustvovati sjednicama Skupštine Grada Bijeljina

Datum:

Share post:

Danas je u Gradskoj Upravi održan sastanak Gradonačelnika Ljubiše Petrovića i Privrednog savjeta Grada Bijeljina, prvi u ovoj godini.

Predsjednik Privrednog savjeta, Milenko Stevanović rekao je da je danas data jedna nova nota njihovom partnerskom odnosu, te poručio da sva preduzeća koja egzistiraju na ovom području zaslužuju pažnju Gradonačelnika i građana.

„Privredni savjet je predočio Gradonačelniku da pored sebe ima veoma uspješna privredna preduzeća, a najveću zahvalnost dajem preduzetnicima i privrednicima koji su uspjeli od jednog poljoprivrednog kraja da naprave ozbiljne proizvodne pogone i da nas kao Bijeljinu, kao Republiku Srpsku  predstave u svijetu. Posebnu pažnju zaslužuju i privredna preduzeća koja su uspjela svojim stepenom obrade da dođu do finalnih proizvoda i da kao finalisti postanu poznati svugdje u svijetu“, rekao je Stevanović.

Radoslav Savić, zanatlija iz Srednje Čađavice, odnosno predstavnik zanatsko-preduzetničkog Udruženja „Preduzetnik“ istakao je da je protekli period bio izuzetno težak za njih, s obzirom da je zatvoren veliki broj radnji.

„Dobili smo 140.000KM za preduzetnike i mnogo će nam značiti taj iznos. Namjeravamo da ga utrošimo u zapošljavanje novih radnika, jer smo mi samom ovom pandemijom korona virusa došli na ivicu egzistencije“, kaže Savić.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović poručio je da stepen komunikacije između Privrednog savjeta i Gradske Uprave mora biti na većem i zavidnijem nivou, te dodao da će Gradska Uprava ubuduće prižiti značajniju podršku samozapošljavanju.

„Jedan od konkretnih prijedloga jeste da na sjednicama Skupštine Grada Bijeljina treba da budu i predstavnici Privrednog savjeta kada se raspravlja o tačkama koje se tiču preduzetništva, odnosno privrede. Gradska Uprava izdvajaće određena sredstva preko Odjeljenja za privredu koja će biti usmjerena na razvoj preduzetništva i privrednih subjekata, nezavisno kojom granom privrede se bave“, istakao je Petrović.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Grada Bijeljina evidentirano je 9.200 nezaposlenih lica, a upravo su privrednici ti koji su prepoznati kao pokretači razvoja grada Bijeljina i Republike Srpske, jer direktno utiču na stepen nezaposlenosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...