Petrović: Privredni savjet će od sada prisustvovati sjednicama Skupštine Grada Bijeljina

Datum:

Share post:

Danas je u Gradskoj Upravi održan sastanak Gradonačelnika Ljubiše Petrovića i Privrednog savjeta Grada Bijeljina, prvi u ovoj godini.

Predsjednik Privrednog savjeta, Milenko Stevanović rekao je da je danas data jedna nova nota njihovom partnerskom odnosu, te poručio da sva preduzeća koja egzistiraju na ovom području zaslužuju pažnju Gradonačelnika i građana.

„Privredni savjet je predočio Gradonačelniku da pored sebe ima veoma uspješna privredna preduzeća, a najveću zahvalnost dajem preduzetnicima i privrednicima koji su uspjeli od jednog poljoprivrednog kraja da naprave ozbiljne proizvodne pogone i da nas kao Bijeljinu, kao Republiku Srpsku  predstave u svijetu. Posebnu pažnju zaslužuju i privredna preduzeća koja su uspjela svojim stepenom obrade da dođu do finalnih proizvoda i da kao finalisti postanu poznati svugdje u svijetu“, rekao je Stevanović.

Radoslav Savić, zanatlija iz Srednje Čađavice, odnosno predstavnik zanatsko-preduzetničkog Udruženja „Preduzetnik“ istakao je da je protekli period bio izuzetno težak za njih, s obzirom da je zatvoren veliki broj radnji.

TESTNA REKLAMA

„Dobili smo 140.000KM za preduzetnike i mnogo će nam značiti taj iznos. Namjeravamo da ga utrošimo u zapošljavanje novih radnika, jer smo mi samom ovom pandemijom korona virusa došli na ivicu egzistencije“, kaže Savić.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović poručio je da stepen komunikacije između Privrednog savjeta i Gradske Uprave mora biti na većem i zavidnijem nivou, te dodao da će Gradska Uprava ubuduće prižiti značajniju podršku samozapošljavanju.

„Jedan od konkretnih prijedloga jeste da na sjednicama Skupštine Grada Bijeljina treba da budu i predstavnici Privrednog savjeta kada se raspravlja o tačkama koje se tiču preduzetništva, odnosno privrede. Gradska Uprava izdvajaće određena sredstva preko Odjeljenja za privredu koja će biti usmjerena na razvoj preduzetništva i privrednih subjekata, nezavisno kojom granom privrede se bave“, istakao je Petrović.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Grada Bijeljina evidentirano je 9.200 nezaposlenih lica, a upravo su privrednici ti koji su prepoznati kao pokretači razvoja grada Bijeljina i Republike Srpske, jer direktno utiču na stepen nezaposlenosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...