Na jučerašnjem sastanku Sava Minića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH sa semberskim poljoprivrednicima, mlinarima, mljekarima Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da „ne kaže narod uzalud da jedna nesreća ne dolazi sama – smanjen je i prinos i kvalitet pšeničnog zrna“.

„U razgovoru sa domaćim mlinoprerađivačima, došli smo do zaključka da njih boli uvoz brašna i tim nelojalna konkurencija koja se preliva na domaću poljoprivrednu proizvodnju. Domaćini, kada se razgovara sa njima, nemaju utisak da je domaća poljoprivredna proizvodnja zaštićena. Treba da se radi na zabrani uvoza. Prijedlog je i da čujemo riječ da ima namjera da se sve količine otkupe. Isto tako, govorimo da je budžet rekordan – 180 miliona, a ja se ne smijem pohvaliti sa agrarnim budžetom Grada Bijeljina zato što je ispod zakonskog okvira, kao Vaš, ministre. Na budžet RS koji iznosi preko pet milijardi, 6% treba da odlazi na agrar što je oko 300 miliona KM. Kada dostignemo i lokalni i na nivou RS budžet od 300 miliona, onda možemo reći da smo ispoštovali Zakon. Tek tada možemo govoriti da smo dostigli zakonske okvire“, rekao je Petrović i dodao:

„Na nivou lokalne zajednice bih bio srećan da mogu da kažem da sve funkcioniše kako treba i po pitanju ciklusa eutanazije, odvoza… Tu smo da se potrudimo da odgovor na svakom koraku bude efikasniji i brži, jer mora tako, a i da se suočimo sa poteškoćama“, riječi su Petrovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име