PETROVIĆ: Pokazati posebnu pažnju bezbjednosti djece

Datum:

Share post:

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske organizovaće i ove godine kampanju za unapređenje bezbjednosti učenika u saobraćaju, rekao je Srni direktor Agencije Mladen Petrović i apelovao da vozači početkom školske godine pokažu posebnu pažnju i strpljenje.

Petrović je naveo da će Agencija, zajedno sa Auto-moto savezom, Ministarstvom saobraćaja i veza, te Ministarstvom unutrašnjih poslova, na početku školske godine započeti preventivnu kampanju u Banjaluci u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“.

„Zajedno ćemo početi kampanju 1. septembra, a tokom mjeseca nastavićemo aktivnosti i u drugim lokalnim zajednicama, u drugim školama, gdje ćemo sprovoditi kampanje za vaspitavanje djece u pogledu bezbjednosti saobraćaja“, rekao je Petrović.

On je dodao da Agencija tokom godine sprovodi veliki broj kampanja kojima djecu uče kako da se bezbjedno ponašaju u saobraćaju.

„To je način gdje možemo preventivno i edukativno da djelujemo da bi u narednim godinama smanjili represiju, a povećali svijest naših sugrađana, pogotovo djece“, naveo je Petrović.

On je apelovao da vozači sa početkom školske godine, kada je povećana mobilnost djece, obrate posebnu pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju.

„Da imaju strpljenja i obzira prema tim danima kada veliki broj dječice sa uzbuđenjem i određenom dozom adrenalina kreće u školu“, rekao je Petrović.

Govoreći o bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, direktor Agencija za bezbjednost saobraćaja podsjetio je na obavezu korištenja dječijih sjedišta ili „bustera“ u automobilima.

„Statistike nam pokazuju da dječije sjedište smanjuje i do 50 odsto eventualni smrtni ishod ili tešku povredu kod djece, a kod beba i do 75 odsto“, istakao je Petrović.

On je precizirao da dječije auto-sjedište ili „buster“ sjedište za stariju djecu obavezno koristiti za djecu do 12 godina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...