Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se obratio građanima putem svog FB naloga te odgovorio na najčešće postavljena pitanja koja su mu u posljednje tri sedmice upućena putem poruka te post prenosimo u cjelosti:

1) Dinamika isplata stipendija

– Do 10.07.2024.godine na račune svih stipendista (đaci generacija, studenti) biće uplaćen iznos za tri zaostale stipendije (uplata sve tri stipendije biće realizovana istog dana, taman da sami sebi možete platiti ljetovanje)

2) Dinamika isplata subvencija đačkih karata

– Za ovu školsku godinu preostalo je još isplatiti subvencije za maj i jun mjesec, isplata će biti realizovana najkasnije do 10.07.2024.godine

3) Subvencije za privatne vrtiće

-Isplate se realizuju redovno, mjesec za mjesec, tako da do kraja juna uredno će leći subvencija za privatne vrtiće za prethodni mjesec

4) Javni poziv za subvencije za toplotne pumpe

-Biće raspisan najkasnije do 15.08.2024.godine

5) Javni poziv za subvencije za kupovinu seoskih kuća

-Biće raspisan u prvoj polovini jula tekuće godine

6) Javni poziv za ZEV-ove za subvencionisanje izgradnje dječijij igrališta

-Biće raspisan do 05.07.2024.godine

7) Isplata naknada za štetu pričinjenu olujnim nevremenom prošle godine

-Pitanje je dana početka isplate, čeka se realizacija kreditnog zaduženja

8) Šljunčanje puteva

-Javna nabavka za šljunčanje puteva je prošla osim za jedan LOT/istočni potez,kojim su obuhvaćene sve MZ prema Zvorniku /firma SD Jović je uložila žalbu na izbor najpovoljnijeg ponuđača, razmatranje žalbe se vrši u Kancelariji za žalbe u Banjaluci. Tokom prethodne sedmice uputili smo urgenciju kancelariji sa molbom da se proces odluke ubrza i to je maksimalno što smo smogli uraditi. Kada će početak šljunčanja moći biti realizovan za sela na tom pomenutom potezu teško je odgovoriti i ne zavisi od Gradske uprave.

9) Asfaltiranja

U toku su asfaltiranja iz budžeta za 2023.godine, završene su dionice asfaltiranja putnog pravca Čengić-Bjeloševac, u Velikoj Obarskoj, u Magnojeviću, u toku je početak radova asfaltiranja u Kacevcu.

Nakon čega počinje serija asfaltiranja gradskih ulica

10) Udžbenici za školsku 2024/2025.godinu

– Pokrenuta je javna nabavka za udžbenike za sve osnovce. S obzirom na to da do mene dolaze informacije kako se od djece traži da vraćaju knjige koje su dobili, oštro demantujem da Gradska uprava ima bilo kakve veze sa tim, djeca mogu zadržati svoje udžbenike, mogu ih prodati ako žele, pokloniti kome žele ili biti dio akcije prikupljanja udžbenika za drugare u drugim lokalnim zajednicama na potpuno dobrovoljnoj bazi o čemu će naknadno biti obabiješteni.

11) Subvencije za školski pribor

– I ove godine biće realizovane i isplaćene do početka školske godine

12) Finansijska podrška za roditelje staratelje lica koja imaju više od 35 godina /prošireno pravo roditelj njegovatelj/

– Proces implementacije ove odluke se odvija preko Centra za socijalni rad, sa svoje stgane Gradska uprava je završila sve što je do nje

13) Isplata podrške sportskim klubovima

– Biće realizovana do 20.08.2024. godine

14) Pantelinski dani

– Program manifestacije Pantelinski dani biće objavljen do 05.07.2024.godine

15) Zamjena krova na OŠ „Jovan Dučić“

-Javna nabavka je konačno završena i početak radova je dogovoren za 01.07.2024.godine

16) Konkurs za najbolje uređena dvorišta kuća, ZEV-ova i javnih površina

-Zvanično glasanje će početi u srijedu 26.06.2024.godine

Ujedno vas sve podsjećam da su mobilni timovi Gradske uprave svakog radnog dana u različitim mjesnim zajednicama i da slobodno možete im se obratiti, postaviti pitanja i dobiti relevantne informacije.

Živi i zdravi mi bili!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име