PETROVIĆ O PODRŠCI SDS I PDP 2020: MOJ REZULTAT NIJE ZBIR STRANAČKIH REZULTATA…! (foto,video)

Datum:

Share post:

Delegacija Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića juče (nedjelja, 29. januar 2023.) se sastala u Bijeljini sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem i njegovim saradnicima, Miodragom Bešlićem, Bogdanom Tadićem i Radišom Petrovićem.

Pored Nebojše Vukanovića u delegaciji Liste za pravdu i red je bio i poslanik u NS RS Đorđe Vučinić, te delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Marija Topić Nikolić, kao i Miloš Trifković, povjerenik Liste za pravdu i red u Bijeljini i dr Dragan Đorđić, nosilac liste za NS RS na predhodnim Opštim izborima 2022. godine.

PODRŠKA SDS I PDP 2020: Moj rezultat  nije zbir stranačkih rezultata…! Sabiramo se narodnim rezultatom…

Na pitanje novinara Dešavanja u Bijeljini da li će i kada pozvati SDS i PDP na sastanak oko podrške njemu (Ljubiša Petrović) na najavljenom Referendumu s obzirom da je na krilima njihove podrške (bijeljinski SDS i PDP) postao gradonačelnik Bijeljine 2020. godine Petrović je odgovorio:

”Moram Vas vratiti korak unazad, narodna pobjeda se dogodila u Bijeljini 2020.godine. Ovo nije nikakva borba između stranaka, narod je 2020. godine dao svoje mišljenje, povjerenje meni kao kandidatu i kada saberete, onda vidite da rezultat mene kao gradonačelnika iz 2020.godine, da to nije zbir stranačkih rezultata, kao što su navikli neki da sabiraju. Mi se sabiramo sa narodnim rezultatom, zato i potpuno otvoreno na predstojećem referendumu, bitno je samo da narod u što većem broju izađe i kaže svoje mišljenje, po ubjeđenju, po savjesti, po volji da glasa, a mi smo tu odgovorni da tu narodnu izbornu volju i sačuvamo što je naša sveta dužnost”.

Petrović je dalje naglasio, što se tiče sastanaka, da su se u prethodnom periodu po pitanju stranaka vodili određeni razgovori kao i da će se isti nastaviti.

Redakcija portala Dešavanja u Bijeljini je takođe kontaktirala po ovom pitanju, a koja se tiču podrške gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću (najavljeni Referendum) predsjednike Gradskih odbora SDS i PDP, koji su ujedno i opozicioni poslanici iz Bijeljine u NS RS, Tomicu Stojanovića i Slavišu Markovića, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Pitanja su im bila upućena pismeno, a na telefonske pozive nisu odgovarali.

Pruži ruku pomirenja…

Neposredno nakon zavrešene pres konferencije Nebojše Vukanovića i Ljubiše Petrovića u Bijeljini u večernjim satima (nedjelja, 29. januar 2023.) na svom FB nalogu oglasio se i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

”Hvala bratu Vukanu i njegovim saborcima iz pokreta za PRAVDU I RED, na današnjoj posjeti i podršci! Cilj je zaštiti narodnu volju, kakva god ona bila, to će biti sveta dužnost kako moja tako i mojih saboraca SDS-a, saboraca iz stranaka koje su koalicioni partneri poput PDP-a i Pokreta za pravdu i red, ali i svih dobrih i poštenih ljudi ma kojoj god stranci pripadali ili bili nestranački opredjeljeni! Jer ovo nije borba stranaka ovo je narodna borba, narodni, građanski referendum gdje svaki čovjek treba da slobodno izrazi svoj stav bez straha i zaziranja od bilo koga! Neka bude borba neprestana!!!”, napisao je Petrović.

Da li je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ovim postom na svom FB nalogu poslao poruku –  ruke ”pomirenja” ili izraz ”kajanja” Tomici Stojanoviću predsjedniku GO SDS Bijeljina i Slaviši Markoviću, predsjedniku GO PDP Bijeljina, ostaje da se vidi…

Nije razgovarano o kadrovskim pitanjima Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Bijeljini

Na sledeće pitanje novinara da li je sa Vukanovićem bilo razgovora o kadrovskim pitanjima Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Bijeljini, Gradonačelnik Petrović je rekao da ih vezuju zajedničke vrijednosti, odnosno, borba protiv kriminala i korupcije.

“Mi ovde imamo jednu konstruktivnu atmosferu i bez bilo kakvih odstupanja, nas vezuju zajedničke vrijednosti, a to su borba protiv krupnog kapitala, protiv društveno negativnih pojava, kao što je kriminal, korupcija i zajedničkim djelovanjem nastavićemo u tom duhu. Konkretno, što se tiče pitanja, sve se uklapa u jednu zajedničku koncepciju saradnje koju Lista za pravdu i red zajedno sa mnom kao gradonačelnikom u Bijeljini ima i nakon današnjeg sastanka, opet smo ustanovili sledeću dinamiku sastanaka. Narod je željan pravde, dobrog poretka i dobrih društvenih vrijednosti i sa svim svojim kapacitetima, kao čovjek i kao gradonačelnik, boriću se da svom narodu pružim sve što najbolje mogu”, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...