PETROVIĆ: MARŠ ZA SLOBODU, OBRAZ I ČAST NARODA

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Lubiša Petrović se na svom FB  nalogu obratio javnosti i dao osvrt na 19. sjednicu SG Bijelina na kojoj je izglasana Odluka oko njegovog opoziva/referenduma, te post prenosimo u cijelosti:

Dobri moj narode, po prvi put u istoriji grada održaće se referendum čiji je cilj preispitivanje narodne volje građana slobodno iznijete 2020. godine, a potom i prije samo četiri mjeseca u oktobru 2022. godine.

Narodna pobjeda koja se zbila 2020. godine je potvrđena i 2022. godine kada sam na Opštim izborima imao najveći broj glasova u Bijeljini kao nosilac liste ispred naše Srpske demokratske stranke! Da je narod Bijeljine željan promjena, ali promjena na republičkom nivou, potvrdio je pobjedom Jelene Trivić u Bijeljini čime je jasno svima stavio do znanja šta je narodni izbor i slobodna volja svih Bijeljinaca!

Sve to lokalnoj skupštinskoj sviti predvođenoj SNSD-om nije dovoljno, te licemjerno pravdaju odluku o referendumu “pritiskom” javnosti i potrebom za promjenama!

I tačno je da narod želi promjene, ali u vidu njihovog odlaska!

Posljednjih 20 godina u našoj zemlji se dešavaju brutalne krađe koje kao posljedicu imaju pustošenje, siromašenje i egzodus naroda! Za taj zločin nikada niko nije odgovarao, ali samo ću reći “pravda je spora, ali dostižna”!

Danas oni koji su osumnjičeni za milionske pronevjere narodnog novca iz državnih preduzeća, optuženi za seksualne delikte i zlostavljanje, oni koji su švercovali i kupovali diplome, koji su vrijeđali žene, koji su nekulturni, bahati, koji prijete, danas ti takvi “preispituju” volju naroda!?

Spremaju se na izbornu krađu jer im je taj manevar prošao na oktobarskim izborima pa bi da ga ponove u martu!

Svim građanima želim da poručim da tog 19. marta izađu na referendum u što većem broju, to je moja molba prvenstveno kao čovjeka, a potom kao gradonačelnika, izađite i glasajte po svojoj slobodnoj volji, želji i promisli, nemojte dozvoliti ucjene, ne obazirite se na njihove prijetnje, i nemojte im pričiniti zadovoljstvo da vas kupe za vreću brašna ili jedan ručak!

Narod Semberije je uvijek bio hrabar i nadaleko poznat po poštenju i časti, zadatak naroda je da izađe i glasa, a moj sveti zadatak je da odbranim narodnu volju!

Kada se sve završi, i kada narod jasno pokaže šta želi, uzeću tri zastave – zastavu Republike Srpske, zastavu Grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ogrnut tim zastavama krenuću pješice put Bijeljina-Banjaluka, prolazeći kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj, i ostala mjesta, usput ću svraćati i razgovarati sa narodom, pronoseći zastave i širiti slobodarski duh!

Pozvaću narod da me dočeka u Banjaluci i da posljednje korake marša napravimo zajedno i svi glasno i jasno kažemo CIK predsjedniku da sada mi tražimo referendum, odnosno prijevremeno održavanje novih izbora jer stagniramo posljednju deceniju, jer nemamo kapitalnih projekata u državi, jer narod živi na ivici egzistencije, jer nam najbolji ljudi odlaze, jer se narod ucjenjuje za zaposlenje partijskom knjižicom, jer smo okovani u kriminal i korupciju, jer smo dotakli dno i jer ne priznajemo legitimitet posljednjih izbora koji su brutalno pokradeni!

Nema ništa gore nego prekrojiti volju građana i udarati na poštene ljude, jer to se Milorade obije kao bumerang, onaj ko se mača lati od mača i strada!

Marš iz Bijeljine do Banjaluke nazivam Marš za slobodu, obraz i čast!

Republika Srpska i narod već dugo trpe tiraniju, vrijeme je da kažemo NE jer nismo robovi samovolje jednog čovjeka i nismo u službi stvaranja njegovih milijardi!

Bijeljina je mjesto početka kraja mračne epohe!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbački ribolovac upecao kapitalca na neobičan način (foto)

Član Sportsko-ribolovnog društva „Bistro“ iz Srpca, Kristijan Pantelić iz Glamočana upecao je kapitalni primjerak soma na neobičan način...

Delegacija Lopara na obilježavanju Dana opštine Šamac (foto)

Delegacija opštine Lopare, koju su činili Želimir Nešković,  delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Goran...

“FUĆKA SE RUSIMA ZA SRBE“: Milanović bez dlake na jeziku o Dodiku i Vučiću (video)

Kažu da je Dodik eksponent, ok. ‘Ajmo reći ovako, je li ih se moglo drugačije tretirati? Moja je...

Ugljevik domaćin zajedničkom koordinacionom sastanku službi civilne zaštite regije Bijeljina: Uvijek na visini zadatka!

U opštini Ugljevik danas je održan zajednički koordinacioni sastanak rukovodilaca službi civilne zaštite regije koju pokriva Područno odjeljenje...