Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je obišao MZ Srednji i Gornji Dragaljevac te je javnosti putem svog zvaničnog FB naloga predstavio Izvještaj sa sastanaka posjeta Mjesnim zajednicama Srednji i Gornji Dragaljevac, te post prenosimo u cjelosti:

Srednji Dragaljevac:

– Potrebno je šljunčanje više makadamskih puteva- Izvođač radova CSP će u naredna dva dana obaviti šljunčanje na području ove mjesne zajednice

– Mještani se žale da su putni pojasevi ove godine košeni samo jednom umjesto dva puta (nije problematična trava već visoko rastinje)- razlog jeste nedostatak finansijskih sredstava

– Asfaltiranje- mještani su iznijeli zahtjev za asfaltiranje 1.100 metara makadamskog puta širine 3.5 metra- Plan je da se iduće godine uradi oko 400-500 metara, napomenuo sam mještanima da imaju u vidu da je sljedeća godina izborna i da očekujemo blokadu svih javnih nabavki, te ako i uspjemo da realizujemo sljedeće godine JN za asfaltiranje pitanje je u kom periodu će to tačno biti tokom godine

– Postoje dva makadamska puta na brdovitom terenu prema groblju, u dužini od 200-300 metara gdje je uz šljunčanje potrebno i kanalisanje- Izvođač „Jović sd“ uskoro potpisuje ugovor sa Gradom (u toku sljedeće sedmice) i čim bude operativan doći će na lice mjesta da izvede potrebne radove.

 Gornji Dragaljevac:

– Krov škole je u izuzetno lošem stanju- Rekonstrukciju krova možemo planirati za sljedeću godinu. Direkciji ćemo izdati nalog da urade predmjer i predračun troškova. Gotovo je sigurno da ova investicija će stajati preko 100.000 KM. Grad će raspisati javnu nabavku za ove radove sa planom da oni budu obavljeni u vrijeme ljetnog raspusta (ukoliko ne bude opstrukcija javne nabavke, što može odložiti radove ali svakako obećanje da će ovo sljedeće godine biti pokrenuto)

– Mještani žele da uz put pored škole u kanale stave betonske cijevi da bi mogli napraviti „plato“ za parkiranje kako više ne bi morali autima ulaziti u dvorište škole.- Za ove radove mještani traže oko 50 betonskih cijevi fi 40 i okvirnodvije ili tri „kruške“ betona.’ Službenici iz Odjeljenja za SKP i ZŽS će već naredne sedmice izaći na teren i utvrditi tačan obim potrebnog materjala za ove radove, sredstva će biti obezbijeđena iz budžeta za 2024.godinu.

– Problem rastinja i grana drveća koje izlaze na put i otežavaju vidljivost i prolazak- Mjesne

zajednice treba da izdaju opomene vlasnicima parcela, a ukoliko oni po opomenama ne postupe, onda da se obrate komunalnoj policiji sa tačnim zahtjevom i da definišu probleme, kako bi komunalna policija preuzela na sebe dalje rješavanje problema.

Sljedeće nedjelje nastavljamo, u utorak 07.11.2023. godine sam u Brocu i Velinom Selu, tačna satnica i lokalitet biće naknadno objavljeni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име